2024. március 28. 20:50
KezdőlapMoto2Biesiekirski és Skinner is ott lesznek Silverstone-ban a Moto2-es mezőnyben

Biesiekirski és Skinner is ott lesznek Silverstone-ban a Moto2-es mezőnyben

A legendás brit pályán megrendezésre kerülő következő Moto2-es futamon két olyan versenyző is rajthoz áll, akik nem tartoznak a normál felálláshoz. Piotr Biesiekirski és Rory Skinner gondoskodik a változatosságról.

Piotr Biesiekirski számára nem idegen a világbajnokság. 2020 óta már tizenegy futamon indult a Moto2-es géposztályban, de még nem tudott a 21. helynél előrébb végezni. A 20 éves versenyző az 5.900 kilométeres angliai pályán a Pertamina Mandalika SAG Team Kalexén helyettesíti majd a Mugello óta sérült Gabriel Rodrigót.

„Azt hiszem, minden versenyző arról álmodik, hogy egy olyan legendás pályán versenyezzen, mint Silverstone. Ez egy új kihívás lesz számomra, mert még soha nem mentem egy kört sem a pályán. Ez az egyik legigényesebb pálya a MotoGP naptárában. Először meg kell tanulnom a pályát, de ezzel egy időben egy munkaprogramot is végig kell csinálnom, hogy a legjobb beállításokat kapjam a versenyre.” – nyilatkozta a lengyel pilóta.

A világbajnokságon debütál az angol Rory Skinner is . A 20 éves versenyző a 2022-es British Superbike-ban indul, ahol 33 futamból 15 után a 4. helyen áll. Eddig négy dobogós helyezést ért el a Kawasakival. 2020-ban tizenkét versenyen tíz győzelemmel brit Supersport-bajnok lett. 2015 és 2017 között a Red Bull MotoGP Rookies Cupban versenyzett, Jerezben győzelmet aratott.

Silverstone-ban és a Red Bull Ringen az amerikai istálló harmadik versenyzőjeként indítja őt.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy végre Moto2-es motorral versenyezhetek. Nagyon jó lesz megtapasztalni az első középső géposztálybeli versenyemet a hazai szurkolóim előtt a Brit Nagydíjon” – lelkendezett Skinner.

„Ez egy hihetetlen lehetőség számomra, és olyasmi, amire mindig is vágytam. A nagydíjon való indulás mindig is célom volt, mióta elkezdtem versenyezni. Végül két lehetőséget is kaptam, ami őrület.”