back to top
2024. május 03. 13:40
KezdőlapSupersportBaldassarri: Érdekes lesz a szezon második fele

Baldassarri: Érdekes lesz a szezon második fele

A Yamaha versenyzője, Lorenzo Baldassarri sok pontot hozott a világbajnokságban vezető Domi Aegerterrel szemben. Az olasz a Supersport-vb-n aratott kettős diadalának köszönhetően újra versenyben van.

Mivel Dominique Aegerter szombaton balesetet szenvedett Mostban, és vasárnap nem kapott rajtengedélyt a verseny szervezőitől, mert sportszerűtlen viselkedéssel vádolták, Lorenzo Baldassarri drasztikusan csökkenteni tudta a lemaradását a Supersport-világbajnokság összesített tabelláján. A Yamaha Evan Bros csapat olasz versenyzője mindkét futamot megnyerte, így a nyári szünet előtt már csak 14 ponttal van lemaradva svájci márkatársától.

„Azt hiszem, szükségünk volt erre a két győzelemre. Az utolsó futamokon mindig ott voltunk, de valami mindig hiányzott a végére. Péntek óta nagyon jól dolgoztunk, és nagyon következetesek voltunk” – nyilatkozta Baldassarri a SPEEDWEEK.com-nak.

„A tegnapi balesetben mindenki szerencsés volt, senki sem sérült meg. Hogy a versenyirányítás mit dönt, azt nem fogom kommentálni, mert ez az ő dolguk. Olyan, mint amikor én Misanóban tiszteletben tartottam az ellenem hozott döntést. Ezek a szabályok. Erről az esetről nem fogok semmit sem mondani.” – tette hozzá az olasz az Aegertert ért büntetéssel kapcsolatban.

„Most már játékban. Hinnünk kell magunkban, mert erős volt a pénteki és a szombati napunk, a pole pozíció, koncentráltnak kell maradnunk. Egyre erősebbek vagyunk, de a többi motoros is egyre jobb. A Ducati és a Triumph most nagyon gyors. Nagyon érdekes lesz a szezon második része. Szerintem élvezni fogjuk.”