2024. április 24. 12:29
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu örül, végre jól működtek a hátsó gumijai

Razgatlıoğlu örül, végre jól működtek a hátsó gumijai

Toprak Razgatlıoğlu szerint két győzelmének a legfőbb támogatója a végre jól működő hátsó gumi volt a cseh hétvége során.

Tovább folytatta a gyengébb szezonkezdés után a felzárkózást Toprak Razgatlıoğlu. A török vb-címvédő azután, hogy Doningtonban megszerezte karrierje első mesterhármasát, Csehországban is elvitt két győzelmet. Bár az első futamot még Bautista nyerte, a Superpole-verseny és a második főfutam már a yamahásé volt.

Razgatlıoğlu hátránya újabb két győzelmének köszönhetően immáron csak 38 pont Bautistához képest. Ehhez pedig szerinte a hátsó gumi megfelelő működése kellett.

A második versenyen jó volt a tempóm, mert nem gyilkoltam a hátsó gumit. Szükségem is volt erre” – mondja Razgatlıoğlu. „Követtem Johnnyt és Álvarót, Álvaróval kapcsolatban azt éreztem, hogy kicsit gyorsabb nálam. Aztán megelőztem Johnnyt, jöhetett Álvaro. Nagyon gyors volt az egyenesekben. Őt a kanyartempóval lehetett megfogni. Aztán miután megelőztem őt, szerencsére nagyon jó tempóban tudtam haladni, jó köridőkkel. Az volt a lényeg, hogy Álvaro előtt tudjak lenni az egyenesekben. Ha ezeket ő kezdte meg elsőként, sokkal gyorsabb volt, mintha még meg is kellett engem előznie.

Razgatlıoğlu érdekes módon pont a verseny végén hozott három, egymást követő leggyorsabb kört. A yamahás, valamint Bautista tempójával kapcsolatban a hatszoros világbajnok Jonathan Rea úgy fogalmazott, hogy ő mindent kihozott magából és a motorból, de a végén egyszerűen nem tudta tartani velük a lépést.

Forráscrash.net