2024. március 29. 15:26
KezdőlapWheelieIgencsak küzdelmes volt a Rossi-csapat spái 24 órása

Igencsak küzdelmes volt a Rossi-csapat spái 24 órása

Megfizetett minden létező tanulópénzt Valentino Rossi és a VR46 a spái 24 órás során. De a legfontosabb célt teljesítették: célba értek.

Miután a Fred Vervisch-Nico Müller-Valentino Rossi trió a VR46 Audijában csak a 25. helyről vághatott neki a spái 24 órás autóversenynek, rögtön a nyitány nem éppen egyszerűen alakult. Mire azonban Rossi ült az autóba, az istálló számára kedvezően alakult az addigra lezajló három sárga zászlós periódus. A trió a verseny egy pontján még negyedik is volt.

Ezt a pozíciót egy ideig meg is sikerült tartani. Hat óra elteltével aztán már a Doktorék top 10-en kívül találták magukat. Később aztán a csapat szerencséje egy időre elszállt. Az esti versenyzést még tanuló Rossi még meg is forgott, ezzel, valamint az autó rendbetételével aztán a csapat rengeteg időt elbukott.

A VR46-os trió sorsa a 16. óra körül pecsételődött meg. Ekkor Müller nem tudott reagálni egy előttük lévő problémára, és belehajtott a 32-es Audiba. A testvérautó később fel is kellett, hogy adja a versenyt. Müller legalább annyit meg tudott tenni, hogy visszahozza a VR46 Audiját a bokszba. Ezt követően sikerült visszaállni a versenybe, majd már nem is adódott több probléma. A triót végül a 17. helyen értékelték.

Még a futam alatt Rossi így nyilatkozott: „Ez egy nagyszerű verseny, fantasztikus. Nagyon hosszú, figyelembe véve, hogy még mindig kilenc óra van hátra… nagyon hosszú, nagyon messze még a vége. De jó, hogy egyre inkább sikerül megérteni az autót. Éjszaka pedig fantasztikus dolog versenyezni.

Rossi eddig nem tapasztalt meg ilyen hosszú versenyt testközelből. Hogy sikerült leküzdenie a fáradtságot? „Aludni sikerült, a probléma az ébredéssel volt…

Forráscrash.net