back to top
2024. április 30. 18:10
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró: Nagyon intenzív hónapok elé nézünk

Aleix Espargaró: Nagyon intenzív hónapok elé nézünk

A MotoGP bajnoki címre pályázó Aleix Espargaró rendkívül motiváltan várja a szezon második részét. Tavaly Silverstone-ban ünnepelte első MotoGP-dobogóját az Aprilia színeiben, és erre szeretne építeni ezen a hétvégén.

Aleix Espargaró teljes mértékben élvezte az öthetes nyári szünetet. A spanyol folyamatosan azt tartotta szem előtt, hogy milyen sikeresen sikerült a 2022-es MotoGP-szezon első fele. A világbajnoki második helyezett mindössze 21 ponttal van lemaradva Fabio Quartararo (Yamaha) mögött, így nagy esélyt lát a világbajnoki koronára. A júniusi hollandiai TT-n elért szereplése is megfelelő lendületet adott neki.

„Nagyon élveztem a holland futamot. A verseny rengeteg motivációt adott a szezon második részére. Megmutattam, hogy nagyon versenyképes és gyors tudok lenni” – mondta a 33 éves versenyző csütörtökön.

„Tavaly Silverstone-ban szereztem meg az első dobogós helyezésemet az Aprilia-val. Egy évvel később már több dobogós helyezés, pole és egy győzelem is volt. Ez egy hihetetlen utazás volt, és remélem, hogy ezen a hétvégén is hasonlót fogok elérni.”

„Alig várom a szezon hátralévő részét, rendkívül motivált vagyok. Az előttem álló kihívás hatalmas, megpróbálom majd a lehető legjobban élvezni. Ez három nagyon intenzív hónap lesz. Mindent beleadok, nagyon jó csapatunk van, tökéletes motorunk, és legutóbb nagyon gyorsak voltunk. Jól akarjuk érezni magunkat.”

A brit futam előtti sajtótájékoztatón a büntetés kérdésében is kifejtette álláspontját. „Egyetértek Fabióval abban, hogy nem érti a büntetést. Van néhány példa arra, hogy a versenyzők egyértelműen agresszívebbek voltak, mint Fabio ebben az esetben, de nem kaptak megrovást. Minden versenyző megpróbálja megérteni, hogy milyen kritériumok alapján adnak büntetéseket. Ha egyik nap megbüntetnek, a következőn pedig nem, azt nehéz megérteni.”