2024. április 20. 06:51
KezdőlapMotorsportRea: Nem sikerült, de nagyon büszke vagyok mindenkire

Rea: Nem sikerült, de nagyon büszke vagyok mindenkire

Jonathan Rea bukása az idei suzukai nyolcórás versenyen nem volt döntő a Honda elleni vereség szempontjából, de Kawasaki csapattársai, Alex Lowes és Leon Haslam hibátlanul teljesítettek.

Bár a suzukai nyolcórás verseny az Endurance Világbajnokság része, és hosszútávú versenynek számít, valójában egy különösen hosszú sprintversenyről van szó.

A Kawasaki címvédőként indult az idei versenyen, a Superbike-világbajnokságból Jonathan Rea és Alex Lowes, valamint a BSB-ből Leon Haslam, papíron a legerősebb trióval rendelkeztek. A múlt hétvégi 43. versenyen azonban a Honda győzött, a Kawasaki pedig egy körrel lemaradva a második lett.

„Nem könnyű egy szezonban két célt követni – a Superbike-világbajnokságot és a suzukai nyolcórás versenyt. Erős ellenfeleink voltak, és mindent megtettünk” – mondta csalódottan a rekordvilágbajnok.

„Nem sikerült, de nagyon büszke vagyok a csapattársaimra és mindenki másra a kemény munkájukért. Keserű a második hely, de azt hiszem, azzal a tudattal repülhetünk haza, hogy mindent beleadtunk.”

„Köszönjük a Kawasakinak és minden szponzorunknak, hogy ezt lehetővé tették. Minden bizonnyal visszatérünk, és megpróbálunk még jobb teljesítményt nyújtani.”