2024. április 20. 06:31
KezdőlapMotoGPBeirer: Spielbergben bejelentjük az egyik pilótát 2023-ra

Beirer: Spielbergben bejelentjük az egyik pilótát 2023-ra

Pit Beirer elmondta, hogy az Osztrák Nagydíj előtt elárulják az egyik versenyzőjük kilétét. Vajon ez Pol Espargaró bejelentése lesz?

A KTM motorsport-igazgatója, Pit Beirer elmondta, hogy a jövő heti Osztrák Nagydíj előtt megerősítik a 2023-as Tech3 KTM Factory Racing felállásának egyik felét. A jelenlegi Repsol Honda-pilóta, Pol Espargaró úgy tűnik, hogy visszatér az osztrák márkához, mindössze két évvel az elválás után. Silverstone-ban megerősítette, hogy a 2023-as versenygépe „nagyon ismerős” lesz számára.

Beirer azt is elárulta, hogy a második ülés még mindig betöltetlen. A Moto2 regnáló világbajnoka, Remy Gardner az első számú esélyes arra, hogy jövőre Espargaró csapattársaként szerepeljen, de Augusto Fernández (Red Bull KTM Ajo) közelmúltbeli villanásai minden bizonnyal felkeltették a KTM döntéshozóinak figyelmét. A mallorcai három egymást követő Moto2-es győzelmével átvette a vezetést a világbajnoki tabellán. Ennek eredményeképpen a hírek szerint most tárgyalásokat folytat a királykategóriás szereplésről.

„Két versenyzőről beszélünk a Tech3-nál, és az egyikük már nagyjából eldőlt”mondta Beirer, miközben Simon Crafarral beszélgetett Silverstone-ban. „A második hely még nyitott. Keressük a fiatal versenyzőinket. Szóval még egy kicsit várnunk kell. De azt hiszem, Spielbergig legalább a garázs egyik felét véglegesítjük. A fiatal versenyzőkkel még egy kicsit várni akarunk.”

A két jelenlegi KTM-pilóta, akik már szinte biztos, hogy elhagyják az osztrák gyártót, Miguel Oliveira és Raúl Fernández. Úgy tűnik, hogy a páros jövőre az új RNF Aprilia csapatnál fognak versenyezni. Bár ez sincs hivatalosan megerősítve, a bejelentés valószínűleg nem várat sokáig magára.

Forrásmotogp.com