2023. március 30. 01:24
MotoGP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
🇬🇧 Brit SB - Silverstone National
KezdőlapMotoGPIannone szerint az Aprilia bajnokesélyes

Iannone szerint az Aprilia bajnokesélyes

Andrea Iannone doppingbüntetésének letöltése közben követi MotoGP eseményeit. Az olasz értékeli korábbi csapattársa, Aleix Espargaró és az ellenfelek teljesítményét.

A 33 éves pilótának még le kell töltenie doppingeltiltását, amelyet 2019. december 17-én gyűjtött be a drosztanolon nevű szer kimutatása miatt, és amelyet 2020. november 10-én 18 hónapról négy évre hosszabbítottak meg. Andrea Iannone mindazonáltal figyelemmel kíséri a MotoGP-ben zajló eseményeket. Ott jelenleg korábbi csapattársa, Aleix Espargaró világbajnoki esélyesként tündököl az Apriliával.

A spanyol mindössze 22 ponttal van lemaradva a világbajnokságot vezető Fabio Quartararo mögött. Iannone a „La Gazzetta dello Sport”-nak adott interjúban így nyilatkozott csapattársáról: „Aleix Espargaró a nagy meglepetés”.

25 éves honfitársáról, Bagnaiáról pedig: „Pecco gyors, de a 2021-es szezon második felében nem mutatta ugyanazt az állandóságot”.

A jelenlegi bajnokot tekintve azt mondja: „Fabio Quartararo a legmegbízhatóbb: az asseni hiba megtörténhet, de továbbra is ő a legkövetkezetesebb.”

Iannone a korábbi kenyéradó Ducati és Aprilia teljesítményét is értékeli. A vörösökről így vélekedik:

„Évek óta ragyognak, jó csapatuk van, már csak a hab a tortán hiányzik: Régen csak kevesek motorja volt, mára ez megváltozott. Gigi Dall’Igna egyike azoknak, akiket a legjobban tisztelek.”

Ami pedig az Apriliát illeti:

„Az Aprilia lenyűgözött engem” – vallja be a 13-szoros GP-győztes.

„Tudom, hogyan működnek, és számítottam erre a teljesítményre tőlük. A végsőkig harcolhatnak a bajnoki címért”.