2024. április 28. 12:19
KezdőlapMotoGPMárquez: A változások új lendületet adhatnak a MotoGP-nek

Márquez: A változások új lendületet adhatnak a MotoGP-nek

A Honda sztárja, Marc Márquez még mindig rehabilitációját tölti a jobb felkarján júniusban elvégzett műtétje után. A spanyol nemrég nyilatkozott a MotoGP osztályban történt változásokról – Pol Espargaró elhagyja a Hondát, jön Joan Mir?

Marc Márquez pályafutása során hat MotoGP-címet nyert a Hondával. Állandó egészségügyi gondjai azonban azt jelentették, hogy a 2019-es szezont követően egyetlen Honda sem végzett az első ötben az összesítésben.

Pol Espargaró 2021-ben csatlakozott a Repsol Honda gyári csapatához, de a spanyol nem tudta tudott igazán jó eredményeket elérni.

Jelenleg az a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy Márquez csapattársa Joan Mir lesz a Honda gyári csapatában, de más változások is új lendületet hozhatnak a királykategória küzdelmeibe.

„Nagyon érdekes év volt, különösen az átigazolások tekintetében. Rengeteg mozgás van. Sajnos a Suzuki kiszáll a bajnokságból, ami nagy kár, de az egész piacot felrázta” – mondta Marc Márquez a DAZN-nek.

„Az öcsém, Alex a Gresinihez szerződött. Beszélgetve vele, rájöttem, hogy új motivációra van szüksége” – hangsúlyozta a nyolcszoros motoros világbajnok. „Nagyon nehéz motiváltnak maradni, amikor ilyen hátul motorozol és sokat buksz.”

Majd Márquez hozzátette: „Ez nemcsak Alexre igaz, hanem Pol Espargaróra is, aki a KTM-re vált. Azok a versenyzők, akik a Hondához tartoztak, távozni fognak. A testvérem a Ducatihoz, Pol pedig a KTM-hez.”

„Ezzel két hely maradt szabadon. Az egyik hely Alex Rinsé lesz, aki egy nagyszerű versenyző, már Silverstone-ban megmutatta, mekkora potenciál rejlik benne” – mondta a gyári Honda versenyzője, aki a hétvégén ellátogat Spielbergbe, hogy segítse a csapatot.

„Azt mondják, hogy Joan fogja betölteni a Repsol Honda gyári helyét”számolt be Marc Márquez. „De amennyire én tudom, még semmi nincs megerősítve.”