back to top
2024. május 05. 17:20
KezdőlapMotoGPMartín: Remélem, hamarosan pirosban húzom a gázt

Martín: Remélem, hamarosan pirosban húzom a gázt

Az egész MotoGP-paddock a Ducati nagy bejelentésére vár. Ki fog 2023-ban Pecco Bagnaia mellett a Ducati gyári csapatában versenyezni? Jorge Martín vagy Enea Bastianini?

A Ducati sportigazgatója, Paolo Ciabatti a SPEEDWEEK.com-nak megerősítette, hogy a bolognai székhelyű gyártó nem szabott határidőt a Ducati második gyári motorjának versenyzőválasztását illetően.

„Augusztus végén leülünk és döntünk. Tartjuk magunkat ehhez a tervhez.” – magyarázta az olasz.

Enea Bastianini sokkal jobban áll a világbajnokság összesített tabelláján, mint Jorge Martín. Az olasz 118 ponttal a 4., míg Martín 81 ponttal a 11. helyen áll. Silverstone-ban Bastianini a negyedik helyen végzett, éppen a spanyol előtt. Ennek ellenére Martín hisz az esélyeiben, hogy átveheti az áhított helyet Jack Millertől.

„Igazság szerint fogalmam sincs. Ha megtehetném, megmondanám, hol fogok jövőre versenyezni. Ha hat futammal ezelőtt megkérdeztek volna, véleményem szerint akkor egyértelműbb volt, mint most.” – magyarázta Martín az AS.com-nak adott interjújában.

„Mindazok után, ami történt, minden egy kicsit átláthatatlanabbá vált.”

„Még két futam van hátra, hogy a riválisom előtt maradjak, remélem, ez sikerülni fog. Cél a gyári ülés.”

„Nem maradt más hely. Jelenleg az egyetlen lehetőségem, hogy a Ducatinál maradjak. Ez egy olyan projekt, amelyben hosszú távon bízom. Remélem, hamarosan pirosat fogok viselni. A következő szezonban a világbajnoki címért akarok küzdeni.”