2024. március 28. 11:16
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró: Többre nem volt lehetőség

Aleix Espargaró: Többre nem volt lehetőség

Az Aprilia pilótája, Aleix Espargaró elmondta, hogy a szezon legjobb versenyét motorozta vasárnap Spielbergben, de végül nem tudott a hatodik helynél előrébb kerülni.

A 9. rajthelyével Aleix Espargaró nem a legjobb rajtpozícióból vágott neki a vasárnapi futamnak a Red Bull Ringen, hiszen több Ducati-pilóta, és többek között a világbajnokságot vezető Fabio Quartararo is jobb helyen állt. A rajt előtt azonban a spanyol nem kapcsolta be az Aprilia RS-GP rajtberendezését, így rögtön lemaradt.

„Nem tudtam bekapcsolni az ‘indítószerkezetet’. Ez már szombaton is megtörtént, ma a versenyen nagyon feldúlt voltam emiatt. A rendszer nélkül sokat veszítettem, mert az erő és az erőátvitel nem volt megfelelő.” – tisztázta Espargaró.

„Ilyesmi az egész szezonban nem történt, de ezen a hétvégén gondjaink voltak vele.”

„A lágy gumikkal álltam rajthoz, így keményen nyomtam, hogy minél több helyet behozzak az első körökben. Összességében nem volt meg a leggyorsabbak tempója. Ennek ellenére a szezon legjobb versenyét futottam, mert a 15. körig tudtam tartani a lépést Peccóval és Fabióval. Sok 1:29-es kört mentem, és minden kanyarban a határon túl voltam. Nem hibáztam, szóval nagyon büszke vagyok a futamra.”

„Sajnos aztán teljesen tönkretettem a gumit, az egyenesekben küzdöttem. Emiatt lemaradtam. Pecco és Fabio végeztek az első két helyen, de elégedett vagyok a teljesítményemmel és a körülményekkel. Többre nem volt lehetőség.”