2024. március 29. 13:33
KezdőlapMotorsportPol Espargaró kifakadt: Fájdalmasan nehéz verseny volt

Pol Espargaró kifakadt: Fájdalmasan nehéz verseny volt

A Repsol Honda gyári versenyzője, Pol Espargaró színvonaltalan teljesítményt nyújtott a spielbergi MotoGP-futamon, és siratja helyzetét.

Pol Espargaró számára a Red Bull Ringen rendezett MotoGP-futam újabb megpróbáltatás volt a Hondánál töltött szezonban. A spanyol a tesztpilóta Stefan Bradl mellett küzdötte fel magát, miután a verseny korai szakasza szerényen sikerült számára. Hihetetlen, de ekkor a versenyben lévő négy Honda-pilóta a 16., 17., 18. és 19. helyen állt.

„Fájdalmas, nehéz verseny volt – egy újabb” – vett egy mély levegőt Espargaró.

„Állandó problémáim voltak a tapadással, a lassítással és a fékezéssel. Az alkarom is görcsbe rándult. Lassan és rosszul motoroztam a sok probléma miatt.”

A 31 éves katalán, aki 2023-ban a Tech3 új GASGAS projektjének élére áll majd, azt is bevallotta:

„Egyszerűen mindig úgy érzem, hogy nem megyek gyorsan, és gondjaim vannak a motor irányításával, de most már előre tekintünk.”

„Most egy másik pályára megyünk, Misanóba. Megpróbálunk javítani a helyzeten, de az igazság az, hogy vannak problémáink – több, mint a többieknek. Jelenleg mindenhol gondjaink vannak, nincs olyan hely a pályán, ahol gyorsak lennénk. Ez már régóta így van.”

„Mindenki szid minket most, mert nem motorozunk jól, és hiányoznak a sikerek. Ha ehhez hozzáveszem a technikai problémákat, amikkel küszködöm, akkor ez egy kicsit zavaros pillanatnyilag. Remélem, hogy Misanóban jobb hétvégénk lesz.”