2024. március 29. 03:38
KezdőlapMoto2Ogura: Tudtam, hogy Chantra meg fogja próbálni

Ogura: Tudtam, hogy Chantra meg fogja próbálni

A Honda Team Asia első kettős sikerét ünnepelte a Moto2-es géposztályban a Red Bull Ringen rendezett versenyen. Az azonban, hogy győzelmével átvette a világbajnoki vezetést, Ai Ogura számára csak mellékes volt.

Szombaton Ai Ogura, az Idemitsu Honda Team Asia versenyzője megszerezte pályafutása második pole pozícióját a Moto2-es kategóriában a Red Bull Ringen. Csapattársa, Somkiat Chantra szintén jó rajtpozícióból vágott neki a 4,348 km-es pályán zajló 25 körös versenynek, az 5. rajthelyet szerezte meg.

Mindkét Kalex-pilóta a mezőny élére állt, amit a végéig nem is adtak fel. Az utolsó körben Chantra megpróbálta támadni Ogurát, de végül nem sikerült felülkerekednie csapattársán.

„A maximumot nyújtottam, és nagyon örülök a második helynek.” – sugárzott a 23 éves thaiföldi.

„Próbáltam utolérni Ogurát, de valahányszor közel kerültem, mindig hibáztam. Az utolsó körben megpróbáltam megelőzni őt, de széles ívet választottam, ami miatt újra utolért.” – fejtette ki Chantra. Számára ez volt a negyedik dobogós helyezése a szezonban, amivel feljött a 9. helyre a világbajnoki tabellán.

Ai Ogura eközben Jerez után második Moto2-es győzelmét ünnepelhette, összességében pedig a hatodik dobogós helyezését a szezonban.

„Nem volt könnyű verseny. Bár szinte végig én vezettem, figyelnem kellett Somkiatra, aki hátulról nyomást gyakorolt rám. A junior világbajnokság óta ismerjük egymást, így tudtam, hogy az utolsó körben megpróbál majd támadni.”

„A világbajnoki vezetés megszerzése szép dolog, de a győzelem fontosabb számomra.” – nyilatkozta a futam győztese, Ogura.