2024. április 28. 12:03
KezdőlapMoto3Sasaki: Nem adtam fel

Sasaki: Nem adtam fel

Mindössze három héttel első Moto3-as győzelme után Ayumu Sasaki újabb diadallal folytatta. A győzelemhez vezető úton azonban le kellett küzdenie néhány akadályt.

Ayumu Sasaki hatodik Moto3-as szezonjában Assenben szerezte meg első győzelmét a legkisebb kategóriában. A Max Racing Team japán versenyzőjének 93 futamot kellett várnia első sikerére. Mindössze három héttel később, a Red Bull Ringen megszerezte másodikat is.

A 21 éves pilóta számára azonban rögös volt az út. A legutóbbi, brit versenyen bukott, és magával vitte a világbajnokságot vezető Sergio Garcíát. „Felelőtlen motorozásért” Sasaki ezután dupla hosszú körös büntetést kapott, amelyet a spielbergi futamon kellett letöltenie.

Sasaki a 2. rajtkockából indulva a 9-es kanyarban átvette a vezetést. A 3. körben teljesítette első hosszú körét, ami körülbelül három másodpercébe került. A Husqvarna versenyzője azonban egyik leggyorsabb versenykörét a másik után égette bele az osztrák aszfaltba, így a második hosszú kör után, a 13. körben már újra az élcsoporthoz tartozott.

„Egész hétvégén nem adtam fel, és mindig hittem az esélyemben.” – mondta a japán versenyző.

„Silverstone-ban hibáztam. A sérülés és a büntetés nem könnyítette meg a versenyzést.”

„Úgy jöttem Spielbergbe, hogy tudtam, jobbnak kell lennem mindenkinél. Egész hétvégén jól álltam a munkához, és hihetetlen tempót diktáltam. Szerencsére a versenyen nem hibáztam. Az utolsó köröm hihetetlen volt.”