2024. április 28. 16:29
KezdőlapMotoGPMartín: Ez a háború egyikünknek sem tett jót

Martín: Ez a háború egyikünknek sem tett jót

Jorge Martín szerint a „háború”, amely közte és Enea Bastianini között a 2023-as gyári Ducati-ülésért alakult ki, „nem volt jó” egyik versenyző számára sem.

A Ducati az elmúlt versenyeket azzal töltötte, hogy Jack Miller döntését követően, hogy 2023-ra KTM-re vált, a Pramacnál versenyző Martínt és a Gresini-pilótát, Bastianinit értékelte, hogy jövőre melyikük csatlakozzon a gyári csapathoz.

Végül a háromszoros futamgyőztesre, Bastianinire esett a választásuk, míg Martín új szerződést kötött, és 2023-ra is a Pramacnál marad.

Martin azonban úgy hiszi, hogy a „háború”, amibe a páros került, egyikük számára sem volt hasznos, mivel elterelte a figyelmet az aktuális szezonjukról.

„Szerintem sem Eneának, sem nekem nem tett jót ez a háború, amit ők, a média vagy akár sok ember gerjesztett. Én csak próbáltam a jó eredményemet elérni. A szezon elején szenvedtem egy kicsit, aztán Barcelonától kezdtem elég következetes lenni, és ott dobogóra álltam. Szóval, nem hiszem, hogy ez jót tesz a versenyzőknek, mert nem könnyű, és nem teljesítesz 100%-on. Ez van. Tudjuk, hogy ez a sport, és csak a legjobbunkat próbáljuk nyújtani.” – kezdte Martín.

Martin hozzátette, hogy „csalódott” volt a döntés után, de azt mondta, Bastianini „megérdemelte” az előléptetést, mert a szintje „hihetetlen”.

„Igen, hát biztosan egy kicsit csalódott vagyok a döntés után, nem azért, mert Enea mellett döntöttek, mert biztosan megérdemli. Három futamot nyert, és a szintje hihetetlen volt. Mindenesetre egy igazán nagyszerű szerződést írtam alá én is, és szuper boldog vagyok.”

„Gondolom, a Ducati megpróbálja majd jó eredményekkel alátámasztani ezt a „befektetést”, én pedig megpróbálok történelmet írni a Pramac-kal.”

„Ez az egyetlen módja annak, és jövőre biztosan megpróbáljam megnyerni a bajnokságot. Csak remélem, hogy ebben az esetben, ha lehetőségem lesz rá, és Peccóval vagy Eneával csatázom, ugyanolyan támogatást kapok, és ugyanazokkal az eszközökkel tudok küzdeni majd.”