2024. április 20. 03:31
KezdőlapMotoGPNem számított ilyen szép búcsúra Dovizioso

Nem számított ilyen szép búcsúra Dovizioso

Andrea Dovizioso tegnap utolsó versenyét teljesítette visszavonulása előtt. Az olasz tökéletesként írta le a búcsút.

Andrea Dovizioso nemrég úgy döntött, a szezont sem fejezi be, és Misano után kiszáll a MotoGP-ből. Ezt követően majd Cal Crutchlow érkezik a helyére a szezon végéig, de egyelőre még az olasz volt soron.

Dovi az utolsó versenyére egy különleges sisakkal jött, amin karrierje legszebb momentumait szimbolizálta. Nem is futott rossz versenyt 12. helyével, és ezt akkor is tartja, ha így utoljára szeretett volna a top 10-ben zárni. Azért nem elégedetlen.

Nem számítottam rá, hogy ennyire őrületes támogatást kapok az utolsó hétvégémen” – mondja Dovizioso. „Nagyon boldog vagyok, nem is lehetnék jobban. Az, hogy itt fejezem be, tökéletes döntés volt. Köszönettel tartozom a Yamahánál mindenkinek, hogy ezt lehetővé tették nekem. Ez így tökéletes volt. A verseny csak a szokásos, az elején nem tudtam tartani a tempót az előttem lévőkkel. A közepétől aztán javult a tempóm. Persze tudom, sokat segített az eredményemen az, hogy többen kiestek.

Dovizioso utolsó nekifutásra második legjobb eredményét érte el 2022-ben ezzel a tizenkettedik hellyel. A szezon elején, Portugáliában tizenegyedik volt, az a legerősebb futama. 15 szerzett pontjával jelenleg 21. a tabellán.

Szerettem volna a top 10-ben zárni így utoljára, de ez is egy jó eredmény.

Dovizioso nem az az érzelgős típus, ehhez igyekezett tartani magát Misanóban is.

A versenyen és főleg a végén próbáltam racionális maradni. Nem ez a megfelelő pillanat ehhez. Nem kell semmi őrültséget csinálnod a verseny előtt, főleg úgy nem, ahogy én versenyzem. Nem volt ezzel baj.

MotoGP-s visszavonulása után Dovizioso tervei szerint motokrosszozni fog, emellett pedig egy titkos projekten is dolgozik saját elmondása szerint. Ezzel kapcsolatban novemberre ígért információkat.