2024. április 20. 10:39
KezdőlapMotoGPViñales: Azt mondtam magamnak: 'Én leszek a harmadik'

Viñales: Azt mondtam magamnak: ‘Én leszek a harmadik’

Az Aprilia gyári pilótája, Maverick Viñales a szezon harmadik MotoGP-s dobogós helyezését szerezte meg Misanóban.

A 27 éves versenyző jól rajtolt, és közvetlenül a két Ducati gyári pilóta, Pecco Bagnaia és Jack Miller mögött sorakozott fel. Amikor Miller kiesett, kétkörös csata alakult ki Viñales és Bagnaia között a vezetésért.

A spanyol végül nem tudta felvenni az olasz tempóját, így bebiztosította a dobogós helyezést. Összesen négy másodpercet veszített a győztes Bagnaia ellen.

„Az elején keményen próbálkoztam, de a 2020-as verseny volt a fejemben. Akkoriban én is sokáig nyomást gyakoroltam Peccóra, aztán elkövette a hibát. Most már kézben tartja a dolgokat. Egyetlen hibát sem követett el, így nem tudtam támadni őt.” – hangsúlyozta Viñales a sajtótájékoztatón.

„A verseny közepéig jól éreztem magam, aztán Enea megelőzött. Kezdtek kisebb problémáim lenni.”

„Azt mondtam magamnak: ‘Maverick, ma te leszel a harmadik’.”

„A két éllovas srácnak a végén kicsit több tapadás volt a hátsó gumikon. Ezért más stratégián kell gondolkodnom. Talán az elején egy kicsit nyugodtabban menni, aztán a végén támadni. Összességében nagyon büszke vagyok erre az eredményre és az Apriliára. Itt az ideje, hogy megtegyük a következő lépést.”

„Legtöbbször nagyon szorosan Pecco mögött haladtam. Nem volt gondom a gumikkal, nagyon jól működtek az egész verseny során. Nagyon jól dolgoztunk együtt a csapattal és a Michelinnel a hétvége során. Ügyeltünk arra, hogy jó abroncsnyomással induljunk. Ez a nyomás a verseny során nem változott. Egyre erősebbek, következetesebbek és gyorsabbak vagyunk.”

„Nagyon büszke vagyok, soha nem adtam fel, még egy tizedet sem hanyagoltam. Pontosan így fogok tovább dolgozni, ismerem a lehetőségeimet. Már az első nap a motoron tudtam, hogy mekkora potenciál van bennünk.”