2024. április 20. 14:00
KezdőlapMotoGPMárquez aragóniai indulása még kérdéses

Márquez aragóniai indulása még kérdéses

Miközben még nem dőlt el, hogy Marc Márquez a hétvégén indul e a versenyen, a Honda versenyzője már Aragónban van – igaz, a CBR600RR-rel.

Augusztus 30-án és szeptember 2-án Marc Márquez már két motoros edzést is teljesített a Motorland Aragónban, majd a múlt hét keddi misanói teszten először ült vissza az RC213V-re, bő három hónappal a június 2-án végrehajtott, összességében negyedik felkarműtétje után.

A másfél napos tesztelésen összesen 100 kör megtétele után (kedd délután szünetet tartott) és Fabio Quartararo legjobb idejéhez képest 0,588 másodperces különbséggel a nyolcszoros világbajnok elégedett volt, de az esetleges aragóniai GP-n való részvételét nyitva hagyta. A Repsol Honda sztárja Misanóban még nem teljesített hosszú szakaszokat, és az izmai is fájtak a visszatérés után.

Négy körös etapokat teljesítettünk egyenként. Az utolsó próbálkozásnál hét kört tettem meg egymás után, hogy megértsem, hol van a határ – és rögtön rájöttem, hogy ez túl sok” – ismerte el Márquez szerda este Misanóban. „Most meg kell néznünk, hogyan viselkedik a karom a következő napokban. Két lehetőség van: vagy megmarad a fájdalom – vagy a fájdalom enyhül, és az izmok erősödnek. Csak vasárnap vagy hétfőn van értelme eldönteni, hogy megpróbálkozhatunk-e egy Aragónnal. Egyébként nyugodtnak kell maradnunk, és várnunk kell.”

Hogy segítsen neki a döntésben, a 29 éves spanyol ma (hétfőn) ismét a MotorLand Aragón gokartpályájára vitte a Honda CBR600RR-jét. Az edzésről aztán rövid videókat tett közzé Instagram-csatornáján. Egy szűkszavú „tesztnap” bejegyzésen kívül azonban további információkat nem árult el.

Arra a kérdésre, hogy Marc Márquez ott lesz-e a hétvégi Aragóniai Nagydíjon, ahol egyébként öt MotoGP-győzelmével ő a legeredményesebb pilóta, csak a Honda sajtóközleményében kap választ, valószínűleg kedden.

A világbajnokság promótere, a Dorna már ideiglenesen felírta a nevét a csütörtöki, a versenyt megelőző sajtótájékoztató résztvevőinek listájára, de még mindig „még megerősítésre váró” megjegyzéssel.