2024. március 28. 17:46
KezdőlapMotoGPCrutchlow: Nehéz lesz versenyképesnek lenni

Crutchlow: Nehéz lesz versenyképesnek lenni

A Yamaha tesztpilótája, Cal Crutchlow fő célja a MotoGP világbajnokságba való visszatérése során az, hogy jól érezze magát. Razlan Razali csapata bízik a 36 éves brit tapasztalatában.

Cal Crutchlow 2021. szeptember 12-én Aragónban Viñales helyettese volt a gyári Yamaha csapatban, ahol az eddigi utolsó MotoGP-futamon indult, és a 16. helyen végzett, így lemaradt a pontszerzésről. Egy évvel később a háromszoros MotoGP-győztes ugyanebben a pozícióban tér vissza a versenyzéshez, ezúttal Andrea Dovizioso utódjaként a WithU Yamaha RNF csapatnál. Az olasz másfél héttel ezelőtt Misanóban vonult vissza.

Cruchtlow mostantól a szezon utolsó hat versenyén indul Razlan Razali csapatában, ahol a Yamaha tesztpilótája már a tavalyi spielbergi kettős versenyen is beugrott Franco Morbidelli helyére.

„Nagyon várom már, hogy a tavalyi két futam után ismét csatlakozhassak a csapathoz.” – hangsúlyozta a brit.

„Sok csapattagot ismerek a versenyzői éveimből, és jó lesz velük tölteni a szezon utolsó hat futamát – kezdve Aragónnal.”

„Aragón egy olyan pálya, amelyet nagyon jól ismerek a MotoGP-s éveimből. Egy éve versenyeztem utoljára a királykategóriában, és mindig jó visszatérni. Biztosan nehéz lesz versenyképesnek lenni, de ez nem jelenti azt, hogy nem fogok 100 százalékot adni. Úgy gondolom, hogy a csapat és a Yamaha szellemiségével mindenekelőtt jól fogjuk érezni magunkat, és remélhetőleg jó eredményeket fogunk elérni.”

A csapatfőnök Razali melegen üdvözölte Calt:

„Meggyőződésem, hogy a tapasztalata jót fog tenni az egész csapatnak, remélhetőleg pontot szerez a csapatnak, és megpróbál útmutatóként szolgálni Darryn számára, emellett pedig természetesen folytatja az M1 fejlesztését a Yamaha számára.”

„Izgatottan várjuk, hogy mit tanult a Yamahával az elmúlt két évben, mert elég sokat tesztelt.” – tette hozzá Wilco Zeelenberg.

Crutchlow a tesztcsapatból Silvano Galbuserát hozza a bokszba, ő veszi át Roman Forcada helyét.

„Sok éve ismerem Silvanót, és izgatottan várom, hogyan fognak együtt dolgozni.” – zárta gondolatait Zeelenberg.