2024. április 18. 06:04
KezdőlapMoto3Guevara: Nem szabad elbízni magunkat

Guevara: Nem szabad elbízni magunkat

Izan Guevara idei nyolcadik dobogós helyezésével Moto3-as pályafutása során először állt a világbajnoki tabella élére Misanóban. Ez azonban nem változtatja meg versenyzési módszereit, állítja a spanyol.

A Misanóban elért harmadik helyezés elég volt Izan Guevara számára ahhoz, hogy a legkisebb kategóriában a világbajnoki tabella élére kerüljön. A világbajnokságot korábban vezető Sergio García felejthető versenyt futott.

Guevara csapattársát az első kanyarban leszorították a pályáról, az ötödik körben bukott, folytatta a versenyt, és végül a kék zászlók figyelmen kívül hagyása miatt kizárták.

A 18 éves mallorcai versenyző így nyilatkozott:

„Az aragóniai pályához nagyszerű emlékek fűznek, hiszen az elmúlt években nagyon jó versenyeket tudtam ott futni. 2020-ban zsinórban három győzelmet szereztem ott a Moto3 Junior világbajnokságban, ahol végül meg is szereztem a bajnoki címet.”

„Aragónban mindig jól mentem, de nem szabad elbízni magunkat. Most először állok a Moto3-as világbajnokság élén, de semmi sem fog változni a munkánkban. Továbbra is megpróbálok az élcsoportban lenni és élvezni a versenyt. A cél az, hogy minél többször felálljunk a dobogóra.”