back to top
2024. május 03. 03:10
KezdőlapMotoGPCrutchlow és az a bizonyos "Quartararo-titok"

Crutchlow és az a bizonyos „Quartararo-titok”

A MotoGP-be visszatérő Cal Crutchlow nagyon nyíltan beszélt a világbajnok Fabio Quartararo sebességének titkáról.

Cal Crutchlow száraz humorával ismét mosolyt csalt a média arcára az aragóniai paddockban. A jelenlegi sztárversenyzők teljesítményéről volt szó.

„Aggaszt, hogy a fiúk ilyen gyorsak. Dovi volt az egyik utolsó srác, aki irányítani tudta a versenyt. Sokkal gyorsabbak a fiúk, mint tavaly.”

A Yamaha M1-es frakcióról a 36 éves Crutchlow így vélekedik:

„Nem kell nekik a leggyorsabb motor, csak az egyenesekben kell tudni védekezniük. Korábban ez nem volt probléma, de most sok gyors motor van a mezőnyben. Már most is jó munkát végeztek, majd meglátjuk, mi jön.”

„Amit Fabio a motorral művel, az nagyon különleges. Tudom, hogyan csinálja. A tévében is látod, de te magad nem tudod így csinálni, ez a különbség. Nekem is ugyanazok a problémáim, mint Dovinak. Fabio egyszerűen nem megy olyan lassan a kanyarokban, mint mi, így neki nem kell utána annyi gázt adni kigyorsításkor, ezért kevesebb a kerék kipörgése – ilyen egyszerű ez!”

„Közelebb kell hoznunk a többi yamahás versenyzőt Fabióhoz. Értem, hogy Dovinak hol voltak problémái. Van egyfajta Marc Márquez-effektus. Most úgy tűnik, hogy a többi versenyzőnek is gondot okoz olyan gyorsan menni, mint ahogy Fabio tud.”