2024. március 28. 17:22
KezdőlapMotoGPBastianini: Ez egy kemény futam lesz

Bastianini: Ez egy kemény futam lesz

Enea Bastianini lendületben van. A  24 éves versenyző sorozatban harmadszor indul az első sorból. A korábbi Moto2-es világbajnok szerint ez nem véletlenül van így.

Spielberg és Misano után Aragóniában is az első sorból indul Enea Bastianini. Az olasz versenyző a harmadik helyről kezdi meg a mai futamot a Ducati gyári pilótái, Jack Miller és Pecco Bagnaia mögött.

A nyári szünet előtti utolsó négy versenyen tapasztalt hullámvölgy után „La Bestia” Silverstone-ban újra pályára lépett. A Gresini versenyzője a kvalifikáció után azt mondta, hogy „fantasztikus érzés volt a motoron”, de „nem tudta megmagyarázni”, hogy miért van ez jelenleg így.

Ennek ellenére szombat délután pozitívan összegezte az eddigi aragóniai látogatást:

„A hétvége eddig nagyon jól alakul számunkra. Tegnap jelentősebb gumikopást tapasztaltunk, mint ma, annak ellenére, hogy pénteken alacsonyabb volt a tapadási szint. Holnap szeretném kihasználni az első sorból való indulást, hogy jó versenyt futhassak, de takarékoskodnom kell a gumikkal.”

„Általában a verseny vége felé erősödöm, ez egy kemény futam lesz. Fabio [Quartararo], Aleix és Maverick holnap is gyorsak lesznek, de úgy gondolom, hogy a Suzukinak is van esélye. Nem én vagyok az egyetlen, aki nyerni akar, de ha megcsillan előttem a lehetőség, mindent meg fogok tenni, hogy a többiek előtt végezzek.”