2024. április 17. 01:12
KezdőlapSuperbikeRinaldi folytatja a gyári Ducatinál!

Rinaldi folytatja a gyári Ducatinál!

Az Aruba.it Racing bejelentette, hogy a 2023-as szezont változatlan versenyzőfelállással folytatja, tehát Michael Ruben Rinaldi szerződését meghosszabbították.

Az Aruba.it Racing – Ducati csapat teljessé tette 2023-as felállását, Rinaldi továbbra is Álvaro Bautista mellett fog szerepelni a következő Superbike világbajnokságon. Ezzel a gyári csapatok ülései elfogytak 2023-ra a WSBK mezőnyében.

Stefano Cecconi (csapatfőnök – Aruba.it Racing – Ducati)

„Michaelben megvan a potenciál, hogy a Superbike Világbajnokság egyik leggyorsabb versenyzője legyen, és ezt már többször is bizonyítani tudta. Hosszú közös utunkat legalább 2023 végéig meghosszabbítjuk, így biztosítva a folytonosságot és megőrizve a jelenlegi csapatfelállást, amely lehetővé teszi számunkra, hogy a gyártói és csapatbajnokságban is elsők legyünk. Úgy gondoljuk, hogy 2023 lesz Michael számára a feltörés éve; ugyanakkor bízunk abban, hogy a szezon második részében learathatjuk az eddig elvégzett munka gyümölcsét, ami az elégedettséget és az eredmények állandóságát illeti.”

 Paolo Ciabatti (Ducati Corse sportigazgató)

„Michael Rinaldi egy fiatal versenyző, aki a Ducati Superbike-ban nőtt fel, és újra és újra bebizonyította, hogy nagyon gyors és tudja, hogyan kell a legtöbbet kihozni a Panigale V4R gépben rejlő lehetőségekből. Ezért is örülünk, hogy a következő bajnokságban is számíthatunk rá. A gyári Aruba.it Racing – Ducati csapatnál szerzett plusz egy év tapasztalattal meggyőződésünk, hogy 2023-ban még még jobb eredményekre fog törekedni.”

Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati)

„Nagyon boldog vagyok, hogy jövőre is az Aruba.it Racing – Ducati színeiben versenyezhetek, mert szilárdan hiszek ebben a projektben. Nagyon bízom benne, hogy 2023-ban learathatjuk mindazt, amit a csapattal együtt elvetettünk. Én leszek az első, aki még keményebben fog dolgozni, mind az edzéseken, mind a pályán, hogy jobb eredményeket érjünk el, és meglegyen az a következetesség, ami eddig hiányzott. Szeretnék köszönetet mondani Stefano Cecconinak, Claudio Domenicalinak, Luigi Dall’Ignának, Paolo Ciabattinak, Serafino Fotinak és mindenkinek, aki bízott bennem. Alig várom, hogy Barcelonában jó eredményt érjek el, és megháláljam ezt a bizalmat. És biztos vagyok benne, hogy 2023 egy nagyszerű év lesz számunkra.” 

Forrásducati.com