2024. április 26. 14:52
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu nem a bajnoksággal foglalkozik

Razgatlıoğlu nem a bajnoksággal foglalkozik

Toprak Razgatlıoğlu nem szeretné, ha a világbajnoki tabella befolyásolná Barcelonában. A taktikája teljesen másfelé irányul.

A Magny-Cours-i találkozó után Toprak Razgatlıoğlu feljött a világbajnokság második helyére, 30 ponttal lemaradva a vezető Álvaro Bautista mögött. Amikor a 2022-es Superbike-világbajnokság Barcelonába érkezik, a Yamaha sztárja ismét nehéz feladat elé néz a spanyolok hazai versenyén.

Barcelona Ducati-pályának számít, és a hat lehetséges győzelemből hármat a V4R szerzett. Az első diadalt Chaz Davies szerezte a 2020-as második futamon, tavaly Scott Redding és Michael Ruben Rinaldi egyenként 25 pontot szerzett. A Yamaha eddig csak egy futamot nyert, Michael van der Mark személyében, aki most a BMW versenyzője.

A világbajnok azt is sejti, hogy ez a versenyhétvége nehéz lesz.

„Barcelona nem könnyű pálya. Természetesen megpróbálunk majd a lehető legjobb helyezésért küzdeni.” – mondta a 25 éves török.

„Ahogy tavaly, most sem a bajnokságot nézem, hanem megpróbálom minden versenyen a legjobbamat nyújtani. Remélem, hogy Barcelonában győzni tudok, majd meglátjuk.”

Mint minden gyári csapat, a Yamaha is tesztelt augusztusban Barcelonában. Az időjárás azonban ezen a hétvégén más lesz, a versenynapokon esővel fenyeget.

„A nyári teszt jó volt. Új beállításokat próbáltunk ki a versenyre, és összességében pozitív teszt volt”. Egy versenyhétvége mindig más, különösen most. Minden körben történik valami, de mi mindent meg fogunk tenni.”