2024. március 29. 03:33
KezdőlapMoto2Tűz ütött ki a Marc VDS bokszában csütörtök este

Tűz ütött ki a Marc VDS bokszában csütörtök este

Csütörtök este negyed nyolc körül tűz ütött ki a Marc VDS bokszban. A Suzuki és az Aprilia csapatok segítettek a tűz oltásában, a versenygépek nem sérültek meg.

Csütörtök késő délután, 19.15 körül tűzriadó volt a Twin Ring Motegi paddockjában, a Marc VDS Moto2-es csapatának (versenyzők: Sam Lowes, Tony Arbolino) bokszában. Mivel a csapat már úton volt vissza a szállodába, a Suzuki Ecstar és az Aprilia Racing szerelői a szomszédos bokszból gyorsan és határozottan közbeléptek. Feltörték a zárt ajtókat, kapukat, és hamarosan felfedezték a füst és a tűz okát.

Először azt gyanították, hogy egy indítógépet, amelyet a bokszban vagy a rajtrácson a hátsó kerekeken keresztül használnak a versenymotorok beindítására, éjszakára a hálózatra kapcsoltak töltés céljából. A gyanú szerint túlmelegedés miatt gyulladt ki. A valóságban azonban úgy tűnik, hogy egy rövidzárlat okozta a tüzet.

Szerencsére a Suzuki csapat mindig rendelkezik saját kiegészítő tűzoltó készülékekkel a bokszban. Ezután egy tűzoltóautó is érkezett. Sérültek nem voltak, a tüzet a lelkes segítők és tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően gyorsan eloltották.

” Úgy tűnik, az indító este szikrákat szórt, ami miatt a szőnyeg és más dolgok a bokszban kigyulladtak.” – mondta Marina Rossi, a Marc VDS csapatfőnöke a SPEEDWEEK.com-nak.

„Mindenki nagyon segítőkész volt, különösen a Suzuki csapatának szeretnék köszönetet mondani. A srácok nagyon bátran és elszántan siettek a segítségünkre.”

Marina Rossi megerősítette, hogy az indítógépet nem kapcsolták az áramhoz. Valójában a bokszban lévő nedves körülmény rövidzárlatot okozott az elektromos rendszerben.

Kilenc évvel ezelőtt hasonló eset történt a Texas GP-n. Akkoriban tűz ütött ki a Tech3 Yamaha bokszában, amikor az egyik rajtgép akkumulátora az éjszaka folyamán töltés közben túlmelegedés miatt kigyulladt.

„A motorok nem sérültek meg.” – tájékoztatott Marina Rossi.

Hervé Poncharal, az IRTA elnöke megjegyezte: „A Suzukinál és az Apriliánál sem sérültek meg versenygépek. Pénteken minden csapat részt vehet az FP1-en.”