2024. március 28. 12:34
KezdőlapMotoGPViñales: Papíron van esélyünk a győzelemre

Viñales: Papíron van esélyünk a győzelemre

Az Aprilia gyári pilótája, Maverick Viñales a második rajtsorból indulhat a MotoGP holnapi futamán. A spanyol elszántan küzdene a győzelemért.

Maverick Viñales az utóbbi időben mosolyt csal az Aprilia arcára. A spanyol, aki az elmúlt öt versenyen három dobogós helyezést ünnepelhetett, szombaton jó rajtpozíciót teremtett a MotoGP vasárnapi futamára.

Aleix Espargaró csapattársa ragyogó teljesítményt nyújtott a futam előtt, a negyedik rajthelyet szerezte meg, mindössze 0,4 másodperccel lemaradva a pole-ból induló Marc Márqueztől.

„A pozíció nagyon fontos, mert mindig jó lehetőségekkel rendelkezünk a versenyen. A negyedik rajtkocka pontosan megfelel a célunknak, mert az első két sorba szerettünk volna kerülni.” – mondta Viñales a szombati kvalifikáció után.

„Ebben az őrült időjárásban nagyon fontos volt, hogy koncentráltak és összeszedettek maradjunk. A saját előnyünkre fordítottuk a körülményeket.”

„Szárazon is nagyon jól érzem magam, mindent kézben tartottunk, és pénteken gyorsak voltunk. Nagyon motivált vagyok, és szerintem vasárnap jó munkát tudok majd végezni.”

„Mindenképpen a győzelemért akarunk küzdeni. Ehhez jó abroncsot kell választanunk, de még nincs végleges döntés ezzel kapcsolatban. Papíron van esélyünk a győzelemre, úgyhogy megpróbáljuk.”