2024. április 19. 03:08
KezdőlapMoto3Hivatalos: Fenati visszatér a Moto3-ba

Hivatalos: Fenati visszatér a Moto3-ba

A Snipers csapat szombaton megerősítette a 2023-as Moto3-as szezon első versenyzőjét: egy régi ismerős, a 26 éves Romano Fenati személyében.

Romano Fenati a híresztelések szerint a Superbike paddockban is körülnézett, de most már biztos: az olasz ismét a motoros világbajnokság legkisebb osztályában próbálja ki magát – méghozzá visszatér a Snipers csapathoz, amely idén Andrea Mignóval megnyerte a szezonnyitót Katarban, de azóta a 26 éves VR46-os növendék elmaradt a várakozásoktól. Alberto Surra viszont sérülésmizériát él át első teljes világbajnoki szezonjában, legutóbb Aragónban törte el a csuklóját.

„Nagy örömmel üdvözöljük Romanót újra a Snipers családban. Meggyőződésünk, hogy tehetsége és tapasztalata az egész csapat fejlődését segíti majd” hangsúlyozta Mirko Cecchini csapatfőnök. „Mindketten egy nehéz szezonból jövünk, ahol egyikünk sem érte el a céljait – különböző okokból. A jóvátétel vágya fog minket hajtani ebben az új kalandban.”

Romano Fenati. „Boldog vagyok, hogy visszatérhetek a Cecchini családhoz, akikkel második lettem” – utalt a 2017-es Moto3-as szezonra. „Nincsenek elvárásaim, csak szeretném, ha ismét nyugodt légkör uralkodna a boxban, hogy a lehető legjobban tudjunk dolgozni.”

Emlékeztetőül: a Snipers csapat már 2019-ben is adott Fenatinak egy második esélyt, miután a misanói botrányt követően karrierje a végéhez közeledett. Így most az olasz alakulat 2023-ban tesz egy újabb kísérletet, miután a most 26 éves versenyző Moto2-es visszatérése Luca Boscoscuro Speed Up csapatával a Jerez GP után a szezonban az előrelépés és az eredmények hiánya miatt hirtelen véget ért.