2024. április 19. 19:38
KezdőlapMotoGPQuartararo: Ez a pálya fekszik nekem és a Yamahának is

Quartararo: Ez a pálya fekszik nekem és a Yamahának is

A MotoGP világbajnoka, Fabio Quartararo 18 pontos előnnyel érkezik a thaiföldi futamra az összesített tabellán. Korábban Buriramban erős eredményt ért el, ezt szeretné megismételni 2022-ben.

Fabio Quartararo szerencséjére riválisai, Pecco Bagnaia és Aleix Espargaró pont nélkül maradtak Motegiben. A Yamaha sztárja ezen a hétvégén ismét az élmezőnyben szeretne harcolni.

Fabio Quartararo 18 pontos előnnyel érkezik az év 17. futamára.

„Az, hogy Motegiben tovább növeltük a bajnoki előnyünket, pozitívum, de ezen a hétvégén keményen kell dolgoznunk, mert a potenciálunk jobb, mint a 8. hely.” – hangsúlyozta a Yamaha 23 éves gyári versenyzője.

„Örülök, hogy a burirami pályán versenyezhetek, mert ez egy jó pálya a Yamahának és nekem is. Amikor legutóbb 2019-ben versenyeztünk itt, a második helyen végeztem. Az biztos, hogy ezúttal is 100 százalékot fogok nyújtani, hogy a dobogón végezzek.”

A Monster Energy Yamaha MotoGP csapat igazgatója, Massimo Meregalli is izgatottan várja a burirami GP-hétvégét.

„A Thai GP az utolsó a három egymást követő verseny közül. Ezek a versenyek mindig nagyon megterhelőek, mert sok energiát követelnek a csapattól és a versenyzőtől, és nincsenek pihenőidők.” – mondta az olasz.

„Fontos, hogy megőrizzük a koncentrációnkat, különösen azért, mert a bajnoki tabella négy futammal a vége előtt nagyon szoros. Buriram egy olyan pálya, amely megfelel a motorunknak.”