2024. március 29. 10:58
KezdőlapMotoGPBagnaia: Nem követhetek el több hibát

Bagnaia: Nem követhetek el több hibát

A Ducati gyári pilótája, Pecco Bagnaia tudja, hogy Thaiföldön egy jó futamra van szüksége ahhoz, hogy versenyben maradjon a MotoGP világbajnoki címért. Az olasz szeretné elfelejteni a Japán GP-t.

Motegiben érdekesen alakultak a dolgok a MotoGP összesített tabellája élén szereplő négy versenyző számára. Míg Aleix Espargaró már a verseny előtt elvesztette esélyét a jó eredményre az Aprilia csapat hibája miatt, addig Fabio Quartararo és Enea Bastianini csak a 8. és 9. helyen végzett.

Pecco Bagnaia számára még rosszabb volt a helyzet. Az olasz egy bolyban volt Quartararóval és Bastianinivel, és kétségbeesetten próbálta megelőzni a franciát az utolsó körben. A 3-as kanyarban egy rosszul sikerült manővert hajtott végre, így a világbajnoki második helyezett bukott, és nem szerzett pontot a Japán GP-n.

Bagnaia ezt a hibát – a szezon ötödik nullázását – a hétvégén Thaiföldön szeretné jóvátenni. A Ducati gyári pilótája 18 pont hátrányban érkezik Buriramba, és a céljai egyértelműek.

„Már alig várom, hogy újra Thaiföldön versenyezhessek. A hangulat mindig hihetetlen, biztosan sok szurkoló lesz ott, hogy támogasson minket.” – mondta Bagnaia.

„Az, hogy a Japán GP után egy héttel újra motorra ülhetek, segíteni fog, hogy magam mögött hagyjam a múlt vasárnapi versenyt.”

„Ezen a hétvégén már a szokásos munkarend szerint tudunk majd dolgozni, mert Motegitől eltérően ismét a megszokott menetrend szerint haladunk majd. Keményen fogunk dolgozni péntektől kezdve, hogy készen álljunk a verseny napjára, ami valószínűleg esős lesz. Eltökélt szándékom, hogy jól teljesítsek, és ne kövessek el több hibát.”