2024. április 16. 19:35
KezdőlapMoto3David Alonso debütál a Moto3-ban a GASGAS Aspar csapattal

David Alonso debütál a Moto3-ban a GASGAS Aspar csapattal

David Alonso 2023-ban fellép a Moto3-as világbajnokságba, folytatva az Aspar Team Junior elmúlt években végzett jó munkáját.

Alonso három bajnoki címmel a háta mögött érkezik a világbajnokságra, és azzal a céllal, hogy tovább tanuljon, hogy hamarosan az első helyekért küzdhessen. A kolumbiai már kétszer indult a világbajnokságon. Egyszer 2021-ben a sérült Sergio García helyetteseként, egy másik alkalommal pedig 2022-ben, Portugáliában szabadkártyás versenyzőként.

Alonso először a 2017-es spanyol bajnokság utolsó fordulójában versenyzett az Aspar Team Junior színeiben, és már 2018-ban megszerezte első bajnoki címét, a 85GP kategóriában. A következő szezonban feljutott a European Talent Cupba, ahol 2020-ban bajnok lett. Egy évvel később a kolumbiai versenyző megnyerte a Red Bull Rookies Cupot is. Ezt a JuniorGP-vel kombinálta, ahol jelenleg is versenyez. Most egy új kihívás áll előtte 2023-ban, amikor állandó világbajnoki versenyzőként debütál a GASGAS Aspar csapat színeiben, Ryusei Yamanaka csapattársaként.

A kolumbiai olyan versenyzőkhöz csatlakozik, mint Albert Arenas, Izan Guevara, Dani Holgado, Iván Ortolá, Raúl Fernández, Carlos Tatay, Álex Escrig vagy Barry Baltus. Ők mind az Aspar Team Junior tagjai voltak, és a 2016-os szezon óta megtették a világbajnokságra való feljutást.

Jorge Martínez „Aspar”: „David Alonso egy újabb bizonyítéka annak a kemény munkának, amit az Aspar Team Juniorral a fiatal versenyzőkkel végzünk. Daviddel 2018 óta dolgozunk együtt. Akkor még csak 11 éves volt, és most, a hatodik velünk töltött szezonjában végre megtehetjük az ugrást a világbajnokságba. Minden olyan értékkel rendelkezik, amit a csapatban szeretnénk átadni. Az Aspar Team Junior teljes csapatával edzett és tanult – főként Nico Terollal. Nagyon szeretnénk vele folytatni a közös munkát, és megnézni, mit tudunk együtt elérni a világbajnokságon”.

David Alonso: „Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy részt vehetek a világbajnokságon, ez egy olyan álom, amely minden versenyzőben fiatal kora óta él, és amelyet a GASGAS Aspar Teamnek köszönhetően teljesíthetek. 2018 óta versenyzem a csapattal. Voltunk együtt már spanyol bajnokok, Európa-bajnokok és Red Bull Rookies Cup bajnokok. Most pedig egy lépéssel tovább megyünk. Az elmúlt két évben a JuniorGP-ben versenyeztünk. Most egy olyan tanulságokkal teli szakaszt zárunk, amely lehetővé teszi számunkra, hogy fellépjünk a világbajnokságba. Nyomás nélkül vágunk neki ennek az új szakasznak. Már kétszer versenyeztem a világbajnokságon, de most már állandó versenyzőként fogom ezt tenni, és továbbra is sok olyan pályán kell majd tapasztalatot gyűjtenem, amelyeket nem ismerek, de biztos vagyok benne, hogy jó év lesz.”