2024. április 25. 13:12
KezdőlapMoto2Jorge Navarro ül Aegerter helyére 2023-ban

Jorge Navarro ül Aegerter helyére 2023-ban

A Yamaha csapat Ten Kate Racing megerősítette, hogy Jorge Navarro 2023-ban a Supersport világbajnokságon folytatja, Dominique Aegerter helyén.

A Ten Kate Racing bejelentette, hogy Jorge Navarro 2023-ban a Supersport világbajnokságon fog versenyezni a nieuwleuseni székhelyű csapatnál. A tehetséges spanyol a Ten Kate Racing által felkészített Yamaha YZF-R6-os nyergébe ül, ami azt jelenti, hogy minden összetevő adott a sikerhez.

Navarro 2015-ben debütált állandó versenyzőként a Moto3-as géposztályban, és azonnal négyszer állt dobogóra, amivel az „Év újonca” címet szerezte meg. A következő évben a spanyol megszerezte első két nagydíjgyőzelmét, majd 2017-ben átkerült a Moto2-es osztályba. Legjobb szezonja 2019-ben volt, amikor Navarro nem kevesebb, mint nyolcszor állhatott dobogóra, és negyedik lett a Moto2 világbajnokságban.

A 26 versenyző idén is dobogóra állt a Moto2-es géposztályban, de nyolc szezonnyi nagydíj után itt az ideje egy új kihívásnak. Navarro megtalálta ezt a kihívást a Ten Kate Racinggel a Superbike világbajnokságon, és együtt fognak további sikerekre vadászni abban az osztályban, ahol a holland csapat rengeteg sikert ért el az évek során.

Jorge Navarro: „Nagy örömmel jelentem be, hogy jövőre a Ten Kate Racinggel fogok versenyezni a Supersport világbajnokságban a Yamaha R6-os motorral. Ez egy új kaland számomra és egy új fejezet a versenyzői karrieremben. Nagyon izgatottan várom a kezdést!”

Kervin Bos – Ten Kate Racing csapatvezető: „A Ten Kate Racing mérhetetlenül büszke arra, hogy bejelentheti, Jorge Navarro az első szerződtetett versenyzője a 2023-as szezonra. Kiváló pályafutása van, ami teljes mértékben illeszkedik a Ten Kate Racing ambícióihoz és elvárásaihoz. Még mindig benne vagyunk a 2022-es bajnoki címért folyó versenyben, de ez máris megalapozza a 2023-as évet. Alig várjuk, hogy a jelenlegi szezon végeztével teljesítsük az első teszteket Jorge-val. 2023, hajrá!”