2024. március 29. 07:37
KezdőlapMotoGPDall'Igna: Az álom él

Dall’Igna: Az álom él

A MotoGP burirami futamának záró szakasza felettébb érdekes volt, mert Johann Zarco nem indított támadást márkatársa, Pecco Bagnaia ellen. Gigi Dall’Igna elégedetten nyilatkozott.

Gigi Dall’Igna a LinkedIn-fiókján nyilvánított véleményt versenyzői thaiföldi teljesítményéről.

„Az eredmények [múlt vasárnap] felérnek egy győzelemmel, és ezt nem csak azért mondom, hogy a szokásos frázist kiszolgáljam. Valóban kemény verseny volt. Az időjárási körülmények még bonyolultabbá tették a dolgot, és hihetetlen nyomást gyakoroltak – egy olyan versenyen, amelynek jelentősége a világbajnokság szempontjából már a kezdetektől fogva biztos volt.”

„A kiváló munka és a nagyszerű csapatszellem együttesen lehetővé tette versenyzőink számára, hogy megadják azt a „kis” pluszt, ami a különbséget jelentette. Jack teljes szívét és nagy tehetségét beleadta a versenybe. A legtöbbet hozta ki a nedves körülményekből, és egy szuper versenyt mutatott be, amivel – a japán siker után – megérdemelten került vissza a világbajnokság élmezőnyébe.”

„Pecco egyszerűen mesteri módon küzdött le egy olyan kihívást, amely döntő lehet a világbajnokságon. Ez egy trükkös teszt pszichológiai szempontból a Japánban elkövetett hibája után. Igazi bajnokként mindent kézben tudott tartani, miközben rendkívül gyorsan ment, mint még soha ilyen nehéz körülmények között, olyan ellenfelekkel szemben, akik egy végtelennek tűnő verseny minden egyes körében szorongatták őt. Abszolút lenyűgöző. Ez nagy motivációs és mentális lökést ad nekünk: szükségünk volt erre – és most is szükségünk volt rá.”

„Örülök az összes Ducati-pilótának, Bezzecchi első, nagyszerű pole pozíciójától kezdve a kimeríthetetlen Zarcóig. Külön köszönet illeti Johannt, amiért a verseny utolsó szakaszában nem próbálta megelőzni Peccót. Ez az előzési kísérlet a pályán uralkodó körülmények között különösen kockázatos lett volna, ezért lemondott egy dobogós helyről, ami elérhető közelségben lett volna.”

Dall’Ina végső konklúziója a burirami esős futamról Fabio Quartararo a 17. helyét fejtegette:

„Ez egy olyan lehetőség volt, amit nem hagyhattunk ki, és éltünk vele. A világbajnokság kimenetele most elsősorban rajtunk múlik. Továbbra is úgy kell dolgoznunk, ahogy eddig. Meg kell próbálnunk megtalálni azt a sebességet, ami a hátralévő három futam megnyeréséhez szükséges. Az álom él… Forza Ducati!”