2024. április 26. 14:14
KezdőlapSupersportPortimão - Niki Tuuli az élen az első napon

Portimão – Niki Tuuli az élen az első napon

Niki Tuuli mind az FP1-en, mind az FP2-n az élen végzett Portimãóban nyitónapi meggyőző teljesítményével.

A finn Niki Tuuli maradt a Supersport Világbajnokságon az élen pénteki  gyakorlások után. Tuuli pontosan egy tizedet javított az időn az edzések között, és ezzel bebetonozta helyét a mezőny élén.

Tuuli a ma reggeli első szabadedzésen 1:44.360-as időt ért el, majd a nap második 45 perces gyakorlásán tudott még javítani. Végül mindössze 0.070 másodperccel előzte meg a második helyen záró Stefano Manzit. A regnáló bajnok és a tabellát jelenleg vezető Dominique Aegerter a harmadik helyet szerezte meg a kombinált időeredmények alapján. Az MV Agusta, a Triumph és a Yamaha révén három gyártó is képviseltette magát az első háromban a pénteki edzés után.

Nagyon szoros volt a mezőny, hiszen kevesebb mint három tized választja el az első hét versenyzőt, és mindössze 0,053 másodperc volt a különbség a negyedik és a hetedik helyezett között a nyitónap végén. Raffaele De Rosa a negyedik helyen végzett, megelőzve Lorenzo Baldassarrit az ötödik pozícióban és Federico Caricasulót a hatodik helyen. Az olasz triót mindössze 0.050 másodperc választotta el egymástól. Caricasulótól 0,003 másodperccel lemaradva a francia Jules Cluzel következett. A top10be még Can Öncü, Nicoló Bulega és Glenn van Straalen fértek be.

Sebestyén Péter a 23. helyen zárta a pénteki edzéseket.

Portimão – Supersport pénteki nap kombinált végeredménye: