2024. március 28. 21:11
KezdőlapSuperbikeRedding: Még mindig nem ott vagyunk, ahol szeretnénk

Redding: Még mindig nem ott vagyunk, ahol szeretnénk

Az angol Scott Redding a legjobb BMW-s eredményt érte el a második Superbike főfutamon vasárnap, mégsem teljesen elégedett.

„A hétvége nem volt nagyszerű” – foglalta össze a BMW gyári versenyzője, Scott Redding, miután a 18., 13. és 7. helyen végzett Portugáliában.

„Ismét voltak problémáink. Talán nem úgy, mint Barcelonában, de még mindig nem ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk. A gyengeségünk még mindig túl sok időnkbe kerül. Nem sokat tehetek. A srácok jól dolgoztak, hogy bizonyos területeken jobb érzéseket adjanak nekem, és segítettek a gumik élettartamát növelni, így a végén következetesebb tudtam lenni. A kanyar kijáratánál többre van szükségem, és erre jelenleg nincs megoldás. Még mindig sok munka vár ránk, és mindenki nagyon keményen dolgozik. Néha nagyon mélyre kell ásni, hogy olyan megoldást találj, amely meghozza a változást. El fogunk jutni oda, csak időbe telik.”

„Az eredmények alapján nem ott vagyunk, ahol lennünk kellene” – értett egyet Marc Bongers, a BMW Motorsport igazgatója.

„Scott szombati balesete nagyon szerencsétlen volt. Ez egy apró hiba volt, ami őt magát bosszantotta a legjobban, de láthatóan igyekezett. A Superpole futamban Scottnak gondjai voltak az X gumival, és nem tudta tartani a tempót. A második főfutamban elért hetedik helye rendben volt, de a körönként majdnem egy másodperces lemaradás az élmezőnyhöz képest túl nagy. Összességében határozottan nem voltunk ott, ahol Barcelona előtt voltunk. Továbbra is keményen kell dolgoznunk, hogy még előrébb jussunk.”