2024. március 29. 10:13
KezdőlapMotoGPNakagami kihagyja az ausztrál hétvégét

Nakagami kihagyja az ausztrál hétvégét

A hétfő reggeli kontrollvizsgálat után egyértelművé vált: az LCR Honda versenyzője, Takaaki Nakagami Buriram után a Phillip Island-i nagydíjat is kihagyja. Tetsuta Nagashima tehát újabb MotoGP-hétvégét teljesít.

Az Aragóniai GP-n történt bukás miatt a japán versenyző hosszabb kényszerszünetre kényszerült, mint eredetileg feltételezték: Takaaki Nakagami a gyógyulás útján van ugyan, de még két hét pihenésre szorul. Ezért Buriramhoz hasonlóan az ausztrál futamon is Tetsuta Nagashima ül majd az LCR Hondára.

Emlékeztetőül: Nakagami néhány nappal a jobb keze gyűrűs és kisujjának első műtétje után már túl volt a hazai versenyén, Motegiben, de aztán a 30 éves japán versenyzőnek hazájában egy második műtéten is át kellett esnie.

„A japán futam után újabb műtéten estem át az ujjaimon, és napról napra jobban vagyok, de még mindig nehéz néhány dolgot megfogni.” – jellemezte állapotát tíz nappal a beavatkozás után Nakagami.

„Jól érzem magam, nincsenek fájdalmaim, de az orvos azt javasolta, hogy még legalább két hétig pihenjek, ami azt jelenti, hogy kihagyom az ausztrál hétvégét.”

„Jövő hétfőn újabb orvosi vizsgálat következik, hogy eltávolítsák a varratokat, aztán eldöntjük azt is, hogy versenyezhetek-e Malajziában. Addig is a legjobbakat kívánom Nagashimának és a csapatomnak erre a hétvégére.”