back to top
2024. május 06. 09:52
KezdőlapMotoGPViñales: Csak néhány apróságon kell javítanunk

Viñales: Csak néhány apróságon kell javítanunk

A spanyol Maverick Viñales az ötödik helyet szerezte meg pénteken Phillip Island-en. „Elégedett vagyok az első napunkkal” – mondta az Aprilia gyári versenyzője.

Maverick Viñales a 14. helyen végzett a MotoGP első, péntek délelőtti edzésén Phillip Island-en, de délután az ötödik helyre verekedte fel magát, és sugárzott az örömtől.

„Thaiföldön más gumit használtunk, és nagyon küzdöttem. Itt Ausztráliában szerencsére visszatért a tapadás, az érzés, és sokkal könnyebb elöl lenni.” – mondta boldogan a 27 éves pilóta.

„Persze, a széllökések jelentősen megnehezítették a dolgomat, de másoknál is ugyanez volt a helyzet. Itt Ausztráliában csak egy motor igazán stabil.” – utalt a Ducati Desmosedicire.

„Jól érzem magam, már csak néhány apróságon kell javítanunk, és fantasztikus, hogy ilyen jól állok eddig. Elégedett vagyok az első napunkkal.”

„Elvileg ugyanazzal a felállással megyünk végig a szezonon, és csak a finomhangolással foglalkozunk. Itt például minden a súlyátvitelről szól. Ezen a pályán nem éri akkora nyomás a futóművet, mint más pályákon. Ezt kompenzálnunk kell, hogy a gumik megfelelő hőmérsékletűek legyenek, és teljes tapadást tudjanak kialakítani a kanyarokban.”

„Úgy érzem, hogy uralom a motort, különösen a gyors kanyarokban, amikor gázt adok. Az Apriliával fékezés közben és a lassabb kanyarokban is kényelmesen érzem magam.”