2024. április 26. 15:10
KezdőlapMoto2Rory Skinner a Moto2-ben folytatja 2023-ban!

Rory Skinner a Moto2-ben folytatja 2023-ban!

Rory Skinner a következő szezonban a Moto2-es világbajnokságba igazol, és az American Racing Teamhez csatlakozik.

Skinner a brit bajnokságban a Cheshire Mouldings FS-3 Kawasaki csapattal teljesített erős szezont az idei évben. A fiatal skót már kétszer is szerepelt a Moto2-es világbajnokságban az idei évadban szabadkártyával Silverstone-ban és Ausztriában, hogy fontos tapasztalatot szerezzen az előtte álló kihíváshoz.

Skinner így nyilatkozott: „Nagyon örülök, hogy a következő két szezonra az American Racinghez csatlakozhatok. A MotoGP paddockjában versenyezni minden versenyző álma, és ilyen lehetőségek nem sűrűn adódnak.

„Az American Racing tökéletes csapatnak tűnik ahhoz, hogy a Moto2-ben állandó versenyzőként debütáljak. Tudom, hogy a Moto2 mennyire versenyképes. Mindent meg fogok tenni, hogy megháláljam a belém vetett bizalmat, és szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik az elmúlt négy szezonban támogattak a Bennetts Brit Superbike Bajnokság paddockjában. Az apámtól kezdve, aki egy privát Kawasakival indított el engem a Brit Supersportban, Robinnak és Dougnak, hogy lehetőséget adtak nekem az Appleyard Macadam Racingnél, és természetesen a jelenlegi FS-3 Racing csapatomnak.

„Nagyon szerencsés vagyok, hogy sok csodálatos emberrel dolgozhattam együtt, akik segítettek abban, hogy emberként és versenyzőként is fejlődjek ebben a magas szintű bajnokságban.”

John Hopkins, az American Racing csapat igazgatója hozzátette: „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy Rory-t nálunk fog versenyezni. Ő egy kivételes tehetség, amit már a vele való közös munka kezdetétől fogva tudtunk. Manapság nagyon nehéz rávenni az embereket, hogy MotoGP paddockján kívül is lássák a versenyzők tehetségét, ez a fő oka annak, hogy idén korábban szabadkártyával szerepelt a csapatban. Megmutatta, hogy milyen kivételes a gyorsasága, mivel korábban még sosem ült Moto2-es motoron.

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a csapatba hozhatjuk őt, tudjuk, hogy nehéz lesz a kezdet, de mindannyian készen állunk a kihívásra. Rory mentális hozzáállása az, ami számomra azt bizonyítja, hogy versenyképes lesz, és ezzel együtt biztosítjuk, hogy minden eszköze meglegyen ahhoz, hogy ezt végig tudja vinni.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Rory Skinner (@rory_skinner_11) által megosztott bejegyzés