2024. március 29. 10:02
KezdőlapMotoGPQuartararo: Nem adjuk fel

Quartararo: Nem adjuk fel

Fabio Quartararo 2 pontos előnyét a MotoGP világbajnokságban 14 pontos hátrányba fordította Ausztráliában. Nem adjuk fel.” – sóhajtott a Yamaha sztárja.

A világbajnok Fabio Quartararo a hatodik helyen állt, amikor a hírhedt hajtűkanyar elején fékezett, alig tudta elkerülni a Luca Marinivel való ütközést, és a mezőny végére esett vissza.

Öt körrel később a Yamaha csapatfőnöke, Lin Jarvis szeme másodszor is elkerekedett a döbbenettől: az ekkor már magányosan a 15. helyen köröző Quartararo másodszor is hibázott, bukott, ezzel pedig végleg befejeződött számára az ausztrál futam.

„Nem erre az eredményre számítottam.” – összegzett a francia bűnbánóan.

„Az első hibát a 4-es kanyarban követtem el, ahol a kanyar kijáratánál hiányzott egy kis lendület. A hátsó kerék felemelkedett az aszfaltról, Marini előttem volt, és ki kellett kerülnöm. Természetesen megpróbáltam felzárkózni, de a helyzet nehéz volt. Megelőztem néhány versenyzőt, de ugyanakkor kímélni akartam a gumikat. Aztán az első kanyar kijáratánál túl nagy gázt adtam. Egyértelműen gyorsabb voltam, mint az előző körökben, aztán a 2-es kanyarban kicsúsztam.”

„Most ki kell pipálni ezt a nagydíjat, lapozni és tovább küzdeni. Nem adjuk fel. Most az a feladatom, hogy nyerjek és életben tartsam a világbajnoki esélyeinket. Ez lesz pályafutásom legnehezebb feladata, de készen állok erre a küzdelemre.”

„Ezzel a motorral folyamatosan a határon túl megyek, de nem ez az egyetlen probléma. A probléma inkább az, hogy más vezetési stílusra van szükségünk, mint a konkurenciának. Amikor egyedül megyek, a tempóm mindig szuper erős. A versenyek azonban mindig nehezek. Olyan motorra van szükségünk, amit úgymond át lehet kapcsolni, hogy egy jó kvalifikáció után lehetővé teszi a futamgyőzelmet.”

„Nem titok, hogy nincs elég erőnk, de a hátsó kerék tapadása is hiányzik. Olyan motorra van szükségünk, amely szűkebb íveket tesz lehetővé, és amellyel kevesebb kanyarsebességgel is gyors lehetek.”