2024. március 29. 12:52
KezdőlapMotoGPSuppo: Jerez óta mondom mindenkinek, hogy nem adhatjuk fel

Suppo: Jerez óta mondom mindenkinek, hogy nem adhatjuk fel

A Suzuki csapata első győzelmét ünnepelte Álex Rinsszel Ausztráliában ebben a szezonban. Livio Suppo csapatfőnök hangsúlyozta, mennyire fontos ez a siker, és hogy a Suzuki kiszállásnak semmi köze a győzelmekhez.

Álex Rins mindössze 0,186 másodperccel előzte meg Marc Márquezt, a Honda ászát a MotoGP vasárnapi futamán Phillip Island-en. A Suzuki versenyzője számára ez elégtétel volt, hiszen két futammal a japán gyártó kivonulása előtt Rins ismét nagy örömet okozott csapatának, ami jutalom a kemény munkáért ebben a nehéz búcsúszezonban.

Livio Suppo is nagyon boldog volt a siker után.

„Nagyon fontos volt, mert természetesen nehéz szezon van mögöttünk, miután megtudtuk, hogy Suzuki ki akar szállni. Nagyon örülök, hogy Álex megajándékozott minket ezzel, hogy legalább egy futamot nyertünk. Még két futam van hátra, és sosem lehet tudni, mi történik. Álex hihetetlenül jó versenyt futott, csak azt sajnálom, hogy Joan versenyét egy technikai hiba befolyásolta. Pozitívan gondolkodunk. Nagyon örülök, boldog vagyok.”

Egyértelmű, hogy a Suzuki nem fogja meggondolni magát a siker után sem. A motorsport egyelőre nem játszik szerepet a japán csoport számára a jövőben.

„Mindannyian tudjuk, hogy nem a mi hibánk volt. Amikor megtudtam a rossz hírt, vasárnap este volt Portimãóban, vezettük a versenyzők és a csapatok bajnokságát.” – tekintett vissza Suppo.

„Ez azt jelenti, hogy mi a magunk részéről jó munkát végeztünk, a vállalat pedig egyértelműen olyan döntést hozott, amelynek semmi köze az eredményekhez.”

„Tiszteletben tartom a döntést, és megértem, hogy ebben a világban sok minden változik, méghozzá nagyon gyorsan. Mind a gazdasági helyzet, mind a háború szempontjából. Itt élünk a paddock-ban, és elfelejtjük a valóságot. Ha mérlegeljük a helyzetet, rá kell jönnünk, hogy a világ egy nagyon nehéz időszakot él át.”

„Jerez óta minden versenyen elmondom mindenkinek, hogy nem adhatjuk fel. Elkötelezettek vagyunk az idei szezonra, a legjobbat kell nyújtanunk, megvan bennünk a potenciál, hogy gyorsak legyünk, és ezt meg kell valósítanunk. Nehéz megérteni, hogy ez a döntés mennyire befolyásolta a szezont.”