2024. április 24. 15:22
KezdőlapMotoGPCrutchlow: Éltem a lehetőséggel

Crutchlow: Éltem a lehetőséggel

A Yamaha versenyzője, Cal Crutchlow a 18. helyen áll a kombinált eredmények alapján, de a délutáni FP2-n mindenkit meglepett Sepangban, mivel a pálya felszáradt.

A MotoGP első edzésnapját a szeszélyes időjárási körülmények jellemezték, és csúszott a program is. A MotoGP második szabadedzése azonban délután ismét félig-meddig normálisan folytatódhatott a felszáradó pályán. A reggeli csúcsidők azonban elérhetetlenek voltak.

Ennek ellenére Cal Crutchlow volt az, aki az FP2-ben 2:05.710-es időt ért el a még mindig nedves pályán. A brit pilóta végül a 18. helyen végzett a nap összesített eredménylistáján.

A 36 éves veterán 1,7 másodpercet veszített Brad Binderrel szemben a Sepang, aki 1:59.479-es idővel a nap legjobbját érte el.

Crutchlow az alábbi gondolatokat fogalmazta meg:

„Éltem a lehetőséggel, tudtam, hogy ma trükkösek a körülmények. Ezután bekockáztattam a slick gumikat, és megpróbáltam megdönteni a legjobb időt.”

„Ez volt a délutáni cél. Boldogan mehetek haza, és elvégeztem a munkámat.” – jegyezte meg nevetve.

„Nem, ez egy lényegtelen volt természetesen, de jól éreztem magam. Csak kár, hogy nem sikerült egyelőre a Q2-be jutnom.”

„Csodálkoztam, hogy Franco miért volt olyan gyors az elején a teljesen vizes pályán, Fabio pedig miért olyan lassú. Amikor teljesen vizes volt a pálya, tényleg sok problémánk volt. Úgy tűnik, hogy amikor sok víz van a pályán, a Yamaha nem jön ki jól a kanyarból. Mindig is jó voltam ilyen körülmények között a pályafutásom során. A szombat sűrű nap lesz, kipróbálunk néhány dolgot.”