2024. március 28. 20:31
KezdőlapMotorsportCsőstül jöttek a bajok, de Szőke Márk így is tarolt a Magyar...

Csőstül jöttek a bajok, de Szőke Márk így is tarolt a Magyar Enduro Bajnokság utolsó versenyén

Ami elromolhatott, az el is romlott a Nagytarcsán rendezett bajnoki fordulón.

A technikai problémák ellenére Szőke Márk mindent vitt az offroad kategóriában a Magyar Enduro Bajnokság utolsó versenyén.

A szerencse nem szegődött Szőke Márk mellé a Magyar Enduro Bajnokság Nagytarcsán rendezett utolsó fordulójában, amelyen – külön pontozva – a szlovák és a magyar nemzeti bajnokság zajlott egyszerre, aminek köszönhetően nagyjából 200 versenyző vett részt a viadalon.

Köztük Márk, aki már pénteken technikai gondokkal szembesült. „A motorral szívtam, mint a torkosborz. Péntek délelőtt szépen leellenőrizve, lemosva, csilivili állapotban, versenyre készen tettem be az autóba a Sherco-t, majd ahogy kivettem, újra le akartam ellenőrizni, mielőtt leadtam volna, erre elszállt a gyújtás. Két és fél órát molyoltunk felette a sötétben, mire rájöttünk, hogy egy szétkopott kábel okozta a problémát. Őrjítő volt.”

A problémák ezzel pedig nem értek véget. „Szombaton az első moose ment szét, így toltam le a versenyt, és nagyon bele kellett húznom, hogy miharabb beérjek a célba, mert haza kellett sietni egy új moose-ért, és gyorsan kicserélni. Vasárnap pedig a kéményt vertem oda, és ahelyett kellett egy újat feltenni.”

Márk azonban így is nyert Hertlik Donoven és Brenner Ádám előtt, a technika ördögének tehát nem sikerült kifognia rajta.

Fotó: Szőke Márk
Már nem csak a motorozásra koncentrál

Szőke Márk mindennapjait manapság már nem csak az iskola, a munka és az edzések teszik ki, hiszen megszületett a kisfia. „Az biztos, hogy most szeretném kiélvezni, hogy apuka vagyok, és minél több időt szeretnék tölteni a családommal, de persze azért születnek új tervek is. Viszont erről most még korai beszélni” – mondta a magyar motoros, aki úgy érzi, azon kevés magyar versenyzők közé tartozik, akik mindent elértek már az offroad kategóriában.

A versenyektől ennek ellenére azért nem marad távol, és már október 22-én, szombaton újra motorra pattan, hogy részt vegyen a Királyválasztón, azaz a Magyar Endurocross Bajnokság idei utolsó versenyén. A terepmotorosok ünnepét 39. alkalommal rendezik meg a legendás piliscsévi pályán, ahol ismét eldől, ki lesz a dombok királya.

A bajnoki forduló programját és egyéb információkat a versenyről ITT talál.

A cikk elkészítésében közreműködött Boross Évi.