2024. április 19. 16:50
KezdőlapMotoGPBagnaia előnye 23 pont Valencia előtt - versenyzői nyilatkozatok

Bagnaia előnye 23 pont Valencia előtt – versenyzői nyilatkozatok

Francesco Bagnaia nyerte a malajziai futamot, miután izgalmas küzdelmet folytatott márkatársával és leendő csapattársával, Enea Bastianinival. Fabio Quartararo felállt a korábbi kudarcok után és törött ujjal is a 3. helyen ért célba.

Bagnaia nem szerezte meg a bajnoki címet Malajziában, előnye 23 pont a második helyen álló Quartararóval szemben, így Valenciában fogunk bajnokot avatni.

Íme a versenyzői nyilatkozatok a futam után:

Pecco Bagnaia: „Pályafutásom eddigi legjobb rajtja volt. Tökéletes volt. Aztán sokat kockáztattam, hogy az élre kerüljek. Jorge követése túl sok volt a hátsó gumiabroncsnak, kezdtek gondjaim lenni. Tehát visszavettem valamit a tempóból. A bajnokság szempontjából ma nagyszerű munkát végeztünk. Ez volt a hetedik győzelmem a szezonban, nagyon elégedettek lehetünk vele.”

Enea Bastianini: „Az utolsó körben mindent megtettem, hogy megelőzzem Peccót, de lehetetlen volt. Nem volt jó a tapadásom, de a féktávokon a motor tökéletes volt. Nagyon jó versenyt futottunk, erős küzdelemmel. Most jön az utolsó futam a Gresinivel, szeretnénk a 3. helyen végezni a bajnokságban.”

Fabio Quartararo: „Nagyon jól érzem magam, mert már régóta nem álltam dobogón. A maximumot hoztam, ennél jobbat nem tudtam volna nyújtani. Büszke vagyok magamra, a Ducatinak jó napja volt, de nekünk is. Pontosan tudom, hol vesztettem időt. Számomra ez volt az egyik legjobb verseny ebben a szezonban, különösen az első körök voltak erősek. A bajnoki cím megszerzésére nagyon kicsi az esély, de a bajnokavatás Valenciára maradt. Mindent beleadtunk.”