2024. április 27. 23:51
KezdőlapWheelie5 éve hunyt el Stefan Kiefer

5 éve hunyt el Stefan Kiefer

Október 27-én volt Stefan Kiefer halálának ötödik évfordulója. Stefan Bradl emlékszik vissza egykori csapatfőnökére. Együtt ünnepelték a Moto2-es bajnoki címet 2011-ben.

Öt évvel ezelőtt a Moto2-es csapat tulajdonosának, Stefan Kiefernek meglepő halála nagy megdöbbenést okozott a sepangi paddockban. A Moto2 harmadik edzése után 11.50-kor egyperces néma csendet tartottak a bokszutcában lévő irányítótorony közelében.

Stefan Bradl így emlékszik vissza:

„Reggel egyenesen kiugrottam az ágyból, amikor először láttam a hírt az Instagramon. Utánanéztem az interneten, hogy kiderítsem, mi történt.”

„Annyi emlék merült fel bennem azonnal.” – mesélte Bradl.

„Régóta ismertem a Kieferéket. Csak szép emlékeim vannak. Kiefék 2007-ben a barcelonai GP-n szerződtettek a 2008-as 125 köbcentis világbajnokságra, az első évben két nagydíjat nyertünk. Az egy jó időszak volt. Négy gyönyörű év. Kiefer nélkül soha életemben nem lettem volna világbajnok…. Mindig nagyszerű volt a kapcsolatunk, sok nehéz helyzetet küzdöttünk le együtt. Jochennel és Stefannal mindig nyugodtan beszélhettem. Stefan olyan volt, mint egy kézfogás. A szóbeli megállapodásban foglaltakat mindig betartották. Stefan jó ember volt. Néha talán túl szép ehhez a világhoz.”

„Olyan volt a csapatunk, mint egy család, remek volt a kapcsolat. 17 évesen csatlakoztam Kiefer csapatához. Amikor 18 éves voltam, körbeutaztam velük a világot, a szüleim akkor még nem voltak a közelben. A tengerentúli versenyeken néha egy szobában laktam Stefannal. Mindig jól éreztük magunkat. Ez volt pályafutásom egyik legjobb szakasza. Emlékszem 2010 októberére, amikor Michi Ranseder volt a csapattársam a tengerentúlon a Moto2-ben. Kieferék tanítottak meg pókerezni, pénzért játszottunk, Stefan mindig vezette az adóslistát, hogy tudd, ki kinek mennyi pénzzel tartozik. A japán, ausztrál és malajziai versenyeken este mindig elmentünk a negyedbe, aztán mindannyian pókereztünk, általában a szerelők is. Stefan eltűnt a paddockból. Ez fáj.”