2024. március 29. 13:42
KezdőlapMotoGPPol Espargaró: Ahogy Aleix és az Aprilia teljesített, az különleges

Pol Espargaró: Ahogy Aleix és az Aprilia teljesített, az különleges

Pol Espargaró számára eljön az utolsó verseny egy hét múlva a Repsol csapat gyári Hondájával. A spanyol a valenciai MotoGP-döntőről és testvére, Aleix eredményeiről beszélt.

A Honda versenyzője, Pol Espargaró a MotoGP jelenlegi szezonjának 20 futamából 19 után csupán a 16. helyen áll. A fiatalabbik Esparagaró testvéréről, Aleix-ről beszélt egy interjúban. Az Aprilia versenyzője idén megnyerte első GP-futamát, és további öt dobogós helyezést ünnepelhetett.

A sepangi futam után Aleix még mindig a harmadik helyen áll a világbajnokságban, azonban a bajnoki címre már nincs esélye. Az Aprilia pilótája számára most már a harmadik hely megszerzéséről szól a bajnokság Enea Bastianini (Ducati) ellenében, ugyanis a két versenyzőt csak egy pont választja el.

„Kár, hogy kiesett a bajnoki cím megszerzéséért folyatott küzdelemből. Nem lenne fair azt mondani, hogy megérdemelte ezt a címet, mivel Fabio és Pecco néha gyorsabb és egyenletesebb volt idén” – mondta a GASGAS leendő pilótája. „De amit idén mutatott az Apriliával, és ahogy az Aprilia fejlődött, az nagyon különleges. Mert ezek az eredmények most már a sporttörténelem részei.”

„Abban a pillanatban sem ő, sem az Aprilia nem veszi észre, hogy valójában ez mekkora teljesítmény, mert a teljes képet kell nézni, nem pedig a pillanatot. Biztos vagyok benne, hogy néhány hét múlva, a szezonzáró után már nem számít, hogy harmadik, negyedik vagy ötödik vagy a bajnokságban” – mondta Pol Espargaró.

„Senki sem számított arra, hogy idén ilyen jól alakulnak a dolgok, még ő maga sem. Óriási teljesítményt nyújtottak az év során, Aleix, mint versenyző és az Aprilia, mint motorgyártó. Aleix egy fantasztikus bajnokságot vitt véghez.”

És hogyan látja a Pecco és Fabio közötti címvédő harcot? Van még Quartararónak esélye? „Őrült döntő futamokat láttunk már Valenciában. Emlékszem 2006-ra, amikor mindenki Valentinótól várta a bajnoki címet. De nem sikerült neki. Még a végén a tűzijáték is sárga volt, pedig Nicky narancssárgában diadalmaskodott a Hondával” – tekintett vissza Pol Espargaró. „Senki sem számított rá, de Nicky világbajnok lett. Minden megtörténhet. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy Bagnaia erős Valenciában.”