2024. március 29. 08:31
KezdőlapMotoGPAgostini: Az olaszok büszkék lehetnek Peccóra

Agostini: Az olaszok büszkék lehetnek Peccóra

50 évvel a 15-szörös világbajnok 1972-es, MV Agustával aratott győzelme után Bagnaia újra történelmet írhat a Ducatival.

Vasárnap Francesco Bagnaia lehetőséget kap arra, hogy beírja nevét a történelemkönyvekbe: Pecco abban reménykedik, hogy Valentino Rossi 2009-es győzelme óta ő lesz az első olasz, aki MotoGP bajnoki címet szerez.

Ráadásul egészen 1972-ig kell visszamennünk, hogy felidézzük, amikor egy olasz versenyző olasz gépen megnyerte a királykategória bajnoki címét. Ez a versenyző a MotoGP-legenda Giacomo Agostini volt, aki abban az évben az MV Agusta színeiben versenyzett. A 15-szörös világbajnok a Sky Sport olasz műsorszolgáltatónak nyilatkozva izgatottan várta, hogy Pecco megismételheti sikerét a Ducatival.

„Bagnaiának csak két pontra van szüksége. Quartararónak nyernie kellene, ami nem lesz könnyű. Úgy gondolom, hogy Bagnaia meg fogja nyerni a bajnoki címet, ami nagyon fontos számunkra.” – mondta Agostini.

„Ez 50 évvel az utolsó olasz motoron szerzett bajnoki címem után történne meg. Remélem, hogy Bagnaia megnyeri, ő is olasz motoron ül. Ez azt jelenti, hogy világszinten is megerősítjük az olasz technológiát, egy olasz versenyzővel. Az olaszoknak büszkének kell lenniük rá.”

November 6-án, vasárnap, helyi idő szerint 14:00 óra után nem sokkal kiderül, hogy Bagnaia vagy Fabio Quartararo emelheti-e magasba a 2022-es világbajnoki trófeát.

Forrásmotogp.com