2024. április 24. 16:12
KezdőlapMotoGPMarc Márquez: Az izom még nem működik tökéletesen

Marc Márquez: Az izom még nem működik tökéletesen

Marc Márquez talán még nincs azon a szinten, amit a 2023-as MotoGP bajnoki címért való küzdelem előtt megcélzott, azonban a Honda versenyzője „egyre jobban és jobban” érzi magát, miután a múlt hónapban visszatért a versenyzéshez.

A hatszoros MotoGP-bajnok, aki visszatérése óta három kiemelkedő pillanatot produkált – pole Motegiben, dobogó Phillip Island-en és első sor Sepangban.

Márquez a sepangi kvalifikáción úgy tűnt, hogy lemarad a Q2-ről, mielőtt egy briliáns körrel megelőzte Jack Millert, és megszerezte a második helyet.

A Repsol Honda versenyzője aztán megismételte ezt néhány perccel később a Q2-ben.

Bár a versenytempója nem volt elég ahhoz, hogy a dobogóért szálljon harcba, Márquez egy nagyon stabil hetedik helyezést ért el.

Az évből már csak egy forduló van hátra, Márquez pedig megosztott néhány gondolatot fizikai állapotát illetően:

„Lépésről lépésre egyre jobban érzem magam, lépésről lépésre többet tudok játszani a motorral, és lépésről lépésre jobban fel tudom dolgozni a motor problémáit.”

„Ez olyasmi volt, amire az elmúlt két évben nem voltam képes. Ennek nagyon-nagyon örülök.”

A pozitív jelek ellenére Márquez elismerte, hogy még messze van attól, hogy elérje azt a szintet, amit szeretne és amire szüksége van ahhoz, hogy folyamatosan versenyképes legyen.

Márquez, akit a múlt hétvégi kvalifikáción mindenféle pozícióban lehetett látni a motoron, hogy megfelelő testhelyzetbe kerüljön, kívülről szívesen visszanézné magát.

„Nem tudom! Szeretném látni ezeket a fotókat.” – nevetett Márquez. „De még mindig nincs meg a kellő erőm. Az izom még mindig nem működik a legjobban a jobb karomban.”

„Még mindig nem működik tökéletesen. Ezen a télen kihozom a maximumot ebből a karból, de a kemény fékezéseknél még mindig meg kell találnom a módját, hogy [a megfelelő] testegyensúlyom legyen.”

 

 

 

Forráscrash.net