2024. április 25. 08:33
KezdőlapMotoGPPetrucci: Pecco zsákmányból ragadozóvá vált

Petrucci: Pecco zsákmányból ragadozóvá vált

Francesco Bagnaia 23 ponttal vezet Fabio Quartararo előtt a MotoGP tabelláján a valenciai MotoGP szezonzáró előtt. Danilo Petrucci is megosztotta gondolatait az utolsó futamot megelőzően.

„Mindez Gigi Dall’Igna-nak köszönhető.” – mondta az ex-Ducati versenyző Petrucci a La Gazzetta dello Sportnak a csapat karnyújtásnyira lévő dicsőségéről.

„Andrea Dovizioso és én sokszor értetlenül álltunk előtte, mert nem értettük, hogy mi miért van. Néhány ezred itt, néhány ezred ott, a végén megtalálod azokat a tizedeket, amelyekkel most a MotoGP-ben futamokat nyerhetsz.”

„Nekem nagyon jó Ducatinak tűnt ez a motor, Pecco zsákmányból ragadozóvá változott, tekintve, hogy hogyan indult a szezon és hogyan áll most.”

„Fabio sajnos nyúllá változott, akit üldözni kell, körülötte minden ducatis lesben áll.”

„Kétségtelenül nem számítottam arra, hogy Pecco ilyen jó és következetes lesz. A bajnokság első részében úgy tűnt, hogy mindent elveszített.”

Petrucci a regnáló bajnok Quartararóról is beszélt, aki a szezon elején 91 pontos előnnyel vezetett Bagnaia előtt:

„Dávidot látom Góliát ellen. Néhány hónappal ezelőttig elképzelhetetlen volt, hogy egy versenyző hét Ducatival küzdjön. Amikor azt látod, hogy egyre több pontot veszítesz, mindent beleadsz, de ez nem elég, normális, hogy összetörve érzed magad.”

Természetesen a visszatérő Marc Márquezt sem hagyta ki az olasz:

„Jó, hogy egy ilyen erős versenyző visszatért a bajnokságba, láttam a jól ismert Marc Márquezt. A Honda válságban volt, nem szereztek több pontot. Ő pedig visszatért, hogy pole-ért és győzelmekért harcoljon, ő egy hihetetlen tehetség. Örülök személy szerint, mert ő egy olyan srác, aki szenvedett a karja miatt, hogy újra formába lendüljön. A támogatáson és a márkán túl az utóbbi évek egyik legerősebb versenyzője a MotoGP-ben. Jövőre pedig újra világbajnoki esélyesként indulhat majd.”

 

 

Forráscrash.net