2024. április 20. 02:09
KezdőlapMotoGPAleix Espargaró: Hogy mi volt a gond? Nem érdekel.

Aleix Espargaró: Hogy mi volt a gond? Nem érdekel.

Nehéz napot fogott ki Valenciában az Aprilia gyári csapata, amely az idei szezonban jelentős sikereket tudhatott magáénak. Aleix Espargaró és Maverick Viñales is technikai problémák miatt kényszerültek feladni a versenyt.

Aleix Espargarónak csak a Ducati versenyzőjét, Enea Bastianinit kellett volna megelőznie, akkor elérhető lett volna a harmadik hely lett volna az Aprilia és a spanyol számára. Pol Espargaró testvére azonban már a 4. körben begurult a bokszba.

Mi történt? „Motorprobléma. Nem tudom pontosan mitől, de már a rajt után gondok voltak. Az első három körben ez folytatódott, minden kigyorsítási fázisban megállt a motor. Sajnos fel kellett adnom a versenyt.” – mondta Espargaró. A csapat forrásai szerint az üzemanyag-ellátással voltak problémái.

„Nem igazán érdekel, hogy mi történt. A motor leállt, nem ez az első alkalom. Sajnos a mai volt a legrosszabb nap erre, mert sokkal gyorsabb lehettem volna, mint Enea, így bebiztosítottam volna a 3. helyet a bajnokságban. Ez volt az álmom. Hogy mi volt a gond? Nem érdekel.”

„Büszke vagyok arra, amit idén elértünk. Tavaly senki sem számított arra, hogy a dobogón fogok végezni, de sikerült. Senki sem hitte, hogy idén győzelmeket vagy pole pozíciót fogok szerezni. Sok dobogós helyezést szereztem, és sokáig harcoltam a bajnoki címért. Nagyon büszke vagyok. Ez rendkívül nehéz 20 versenyen keresztül. Néha egyszerűen nem tudsz többet tenni.”

Jövőre az Aprilia két további motorral áll rajthoz. Hogyan vélekedik erről a spanyol versenyző?

„Ez nem arról szól, hogy több motor legyen a rajtrácson. Együtt kell fejlődnünk. A Ducati egyik erőssége, hogy a szatellitcsapattal együttműködve erősíti a gyári motorokat. Sok problémával kezdték a szezont, de az erős együttműködésnek köszönhetően sokat javultak. Így nyerték meg a bajnoki címet is.”

Hogyan látja Álex Rins sikerét a valenciai finálén?

„Nagyon örülök neki. Ha ma második lettem volna, biztosan megpróbáltam volna nyerni, de Álex győzelmének nagyon örülök. Amellett, hogy ő a barátom, nagyon örülök, hogy ez a csapat szerezte meg ezt az utolsó győzelmet. Nagy kár, hogy kilépnek, de ez a világ velejárója. Legalább lesz egy szép emlékezetes napjuk.”