2024. április 19. 10:56
KezdőlapSuperbikeBautista: A kor csak egy szám

Bautista: A kor csak egy szám

Álvaro Bautistával a Superbike-világbajnokság legidősebb versenyzője nyerte meg a 2022-es bajnoki címet. A Ducati versenyzője közel 20 éve versenyez világbajnoki szinten, és úgy tűnik, még jó ideig szándékozik ezt folytatni.

A 2022-es Superbike-világbajnokság második fordulójában, a Mandalika Street Circuit-en elért második helyezésével Álvaro Bautista a maga javára fordította az idei szezont, és véget vetett a Ducati 2011 óta tartó vesszőfutásának. A világbajnok a 2022-es szezon legidősebb állandó versenyzője, nála csak Leon Haslam (39) és Xavi Fores (37 éves, akárcsak Bautista), akik csak bizonyos versenyeken indultak, idősebbek.

Az új Superbike-világbajnok véleménye szerint a kor nem játszik döntő szerepet.

„Fizikailag és mentálisan jobb formában vagyok, mint valaha, és sok versenyt nyertem. Nem könnyű ilyen magas szinten lenni és folyamatosan fejlődni. Tavaly átszerveztem az edzéseimet, mert javulni akartam. Úgy éreztem, hogy még mindig tudok egy kicsit fejlődni. A kor nem számít, az csak egy szám. Ez inkább a hozzáálláson múlik, és azon, hogy hogyan érzed magad a motoron. Boldog ember vagyok, és a Ducatival egy egység vagyok. Boldoggá tesz, hogy motorozni tudok.”

Max Biaggi (41), Troy Bayliss (39) és Carlos Checa (38) után Álvaro Bautista a negyedik legidősebb világbajnok a Superbike-világbajnokságon. Míg a MotoGP-ben a fiatalabb versenyzők adják meg az alaphangot – a jelenlegi világbajnok Pecco Bagnaia 25 éves -, addig a Superbike-világbajnokságban az idősebb versenyzők még mindig versenyképesek. A legtöbb versenyző 30 év körüli.