2024. április 20. 01:18
KezdőlapMotoGPÁlex Márquezt lenyűgözte a Ducati

Álex Márquezt lenyűgözte a Ducati

A Gresini Ducati új versenyzője, Álex Márquez pozitívan értékelte meg a Desmosedici GP22-es gépét a valenciai teszten, de egyértelművé tette, hogy a tél kulcsfontosságú lesz a 2023-as szezonkezdet szempontjából.

Álex Márquez először ült Ducatin a valenciai teszten. A korábbi Moto3-as és Moto2-es világbajnokot lenyűgözte az új versenygép.

„Már az első kifutásnál jó érzésem volt a motoron, és éreztem, hogy gyorsan megyek. Azonban be kell vallanom, hogy egy kicsit meglepett, hogy 1:31.8-as időt tudtam menni.”

„Néhány Ducati-pilóta már korábban is mondta nekem, hogy a motor elejét néha kicsit nehéz irányítani. A pálya tapadása miatt nagyon jónak éreztem az elejét és a fékezést is. Azonban nem hiszem, hogy elég kritikus vagyok még a visszajelzésekkel kapcsolatban. Ott még van hova fejlődnöm.”

Márquez hozzátette, hogy agresszívebb motorra számított a kigyorsítások során. Azonban kellemesen meglepte, hogy a Desmosedici GP22 hogyan kezeli az erőátvitelt. Ez lehetővé teszi a következetes motorozást.

„Megváltoztattam a vezetési stílusomat a kanyarok bejáratánál, hogy nagyobb dőlésszöget kapjak. Ennek örülök, mert ez azt jelenti, hogy jobban támaszkodhatok a saját stílusomra. Továbbra is azon fogok dolgozni, hogy én alkalmazkodjak a motorhoz, és nem fordítva.”

„Fontos lesz, hogy jó alapot teremtsünk a portimãói nyitányra. Előnyt jelent, hogy jövőre is maradunk a Desmosedici GP22-nél. Ez azt jelenti, hogy a szezon során kevesebbet kell majd dolgoznunk a motoron, nagyobb önbizalmat építhetünk és kihozhatjuk belőle a maximumot. Nem akarok arról beszélni, hogy a bajnoki címért versenyzünk, mert az nem lenne igaz.”